En brosjyre fra Hageglede.no dumpa ned i postkassa igår og den danner startskuddet for planlegginga av resten av hagen rundt huset.

http://hageglede.no/ Jeg er nødt til å vente en stund med å plante stauder og rosebusker. Under ser dere hvorfor;(

 

Dette bildet er tatt mot hjørnet av tomta på framsiden av huset. Gjerdet skal fjernes og det skal renskes bort en del masse langs gjerdekanten slik at det blir plass til en lav mur. Spekulerer litt i om jeg bare skal ha busker langs kanten til gata eller om det blir hvitt stakittgjerde. Sånn i utgangspunktet har jeg lyst til å gjerde inn selve bakhagen men har ikke helt bestemt meg. Problematikken med gjerde mot gata er at det blir fryktelig fort stygt og det blir ødelagt av snøtyngde når brøytebil slenger snøen til side. Tenker litt praktisk samtidig som jeg vil at det skal bli pent.

Vi har gjort en del i bakhagen som å beplante en svær skråning og bygga en lav råkopp-mur nederst for å avgrense skråningen mot resten av plena. Temmlig nøyaktig 90 stk rosebusker/eviggrønne busker/busker ble planta i den skråningen av snille gubben som ble en anelse bredere over skuldrene etter den innsatsen.

Vi har sol rundt huset hele dagen men plassen vi har sola lengst på er utenfor her:

Utbygget er nå blitt bygga inn som en del av stua og vi skal bygge trapp fra verandadøra. Selve uteplassen er tenkt i dette hjørnet. Lunt, solrikt og skal bli pent;) Det skal steinlegges mye rundt hele huset men skal planlegge sånn at deler av den steinlegginga som går langs karnappet og plena forøvring, slynger seg litt i skikkelig Darren Saines-stil. http://www.darrensaines.no/index.php?id=47. Jeg var på et foredrag med ham for ca 1 år siden og fikk litt inspirasjon. Masse fine tips der men også masse litt høytflyvende ideer;)

Det er vel bare å starte hageplanlegging på ordentlig nå sånn at ting er klart når snøen forsvinner. En ting er jeg helt sikker på og det er at det blir mye stein, masse eviggrønne busker og lettstelt. Litt ispedd fargeklatter med løk, roser og peoner. Med gammelt hus så er det litt gøy å ha et lite snev av nostalgi i hagen også. Gleder meg.

skråning i hagen
Bittelite pæretre i hagen, men med svære pærer:)
En liten oppsummering av hvordan det er i hagen nå kan dere se her: HAGEN 2011
Reklamer