Bad

Photobucket

Slik så det gamle badet ut da vi kjøpte huset. Vi valgte å lage nytt bad der kjøkkenet i det gamle huset var plassert.

Photobucket Photobucket
Photobucket

Der komfyren står er wc plassert i dag. Bak kjøleskapet er det nå dør ut fra badet.

Photobucket

Slik var badet før

 

Photobucket

Og slik ble det etter oppussingen….

Baderomsinnredning fra Aubo og lampe fra Designbelysning. Steinplate fra Fosen stein

Photobucket Photobucket
Wire-belysning fra Nordesign

Photobucket
Dusj fra Hafa og frostet vindusfolie fra Tapetshop.

Photobucket Photobucket
Kran «art» levert av VVS-marketing

Photobucket Photobucket
«God morgen» skap fra Ikea.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket
Knagger og dorullholder fra Smedbo.
Photobucket

 

Med tanke på at huset er fra 1923 ønsket jeg at badet skulle være litt i stil med huset så valgte derfor en klassisk stil i hvitt og svart med innslag av krom på detaljer og frostet glass. Flis lagt diagonalt på gulvet. Enkelt å skifte utrykk på badet ved å velge annen farge på badematter og håndklær. Vaskesøyle er skjult bak en halvvegg samtidig som den skjermer litt det store vinduet som vender rett ut mot trafikert gate.

 

13 thoughts on “Bad

 1. Tusen takk for kommentar på bloggen min:) Badet ditt ble jo skikkelig flott! Har ikke tenkt på den løsningen med flis og panel, men den likte jeg utrolig godt:) Blir vanskelig dette, alt for mange valg! Men jeg liker panel mer og mer!

  Klem Renate

 2. For et flott bad!

  Jeg er helt enig i at kombinasjonen fliser og panel gjør rommet skikkelig trivelig og det skal jeg notere meg bak øret til mitt bad skal pusses opp.

 3. Hei.

  Fint bad du har fått deg. Vi har kjøpt oss et hus fra 1934 og driver og pusser det opp nå. Noe av det vanskeligste med prosessen er å bestemme oss for hva vi skal ha på veggene. Vi har ikke lyst på baderompanel (de der forjævlige platene man bare skrur på veggen), og vil helst unngå flis.

  Ser av de forrige kommentarene til denne posten at du tydeligvis har anbefalt flis i kombinasjon med panel. Hvordan kombinerer man disse på en god måte, og i hvor stor grad kan man bruke vanlig panel på badet?

  Håper du kan svare relativt raskt, for vi begynner å få dårlig tid…

  Prøvde å lime inn bilde av huset, men fikk det ikke til. Se heller på http://krakelurium.wordpress.com/

 4. Hei,

  For en flott blogg du har. Jeg falt pladask for badet ditt. Vi bygger hus som du kan se i min blogg og bad er noe jeg skal ha på plass nå. Jeg er på jakt etter et ettgreps nostalgisk blandebatteri (eller to) og det du viser på ditt bad er helt perfekt! Jeg klarte likevel ikke å finne det på vvs-marketing så jeg ber deg om hjelp :-). Håper du kan sende meg en link eller navn på blandebatteieriet i min blogg.

  Klems Sarita

 5. Hei!

  Virkelig flott bad! Jeg tenker på å ha panel på badet. Behandlet dere det med oljemaling i 3 strøk? Malte dere like mange strøk i skjøtene som på flatene? Bare lurer på om det vil bli vanskelig å få panelbordene sammen når det blir så mye maling i skjøtene… Lurer også på om man må ha ekstra forsterkning pga den tunge steinplaten når man fester badeinnredningen til vegg?

  • Panelet er umalte panelplater v-fas, beregnet for våtrom som er malt med 2 strøk maling for våtrom. (men på vårt forrige bad hadde vi litt tilsvarende løsning med vanlig panel. Malte da panelet 2 strøk før det ble spikret opp på både framside og bakside. Det var ikke noe problem med maling i skjøtene (brukte 2 strøk der også) slik at det ble vanskelig å sammenføye. Toppstrøk på framsiden etter at panelet var satt opp.)

   Vi bygget en rad med leca-blokker på høykant under innredningen. Dette ble fliset inn med samme type flis som det er på veggen. Innredningen har ca 25 cm overheng og størsteparten hviler på leca-kanten. I tillegg er innredningen skrudd fast til vegg. Steinplata er tung og bredden er 160 cm på den vi har.

 6. Hei igjen!
  Tusen takk for info om panelplater og om leca under badeinnredning :-)) Vi har sjekket pris på steinplate 120 cm bred. Det blir faktisk ti tusen! Synes det var mye. Koster jo mer for jobb/frakt enn for plata… Vi får be om tilbud fra flere tror jeg… ;-)
  Kan jeg spørre hvor dere kjøpte flisene? Hva heter de og hva er str? Synes det er vanskelig å finne slike fliser.

Kommentarfelt:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s