Nr. 14 er en 2-mannsbolig som ble bygd sentralt i Trondheim en gang i løpet av 1923. To gamle søstre delte hver sin etasje av huset og sånn bodde de i veldig mange år.

Huset ble litt oppgradert på slutten av 70-tallet hvor de da satte inn vinduer med brunbeisete karmer. Det skulle det være sånn på den tiden. Ingen moderniseringer innvendig i huset ble foretatt. Tykke teppegulv, famlet tapet og gulnet maling. I løpet av de siste årene har vel huset utvendig bare fått en dæsj maling i ny og ne. Bordkledning var oppråtna og det var virkelig på tide å starte renovering da vi overtok. Taket var forholdsvis nytt for det ble skiftet på midten av 90-tallet så det er unødvendig å skifte på mange år enda.

 

Husvegg mot hagen før renovering
Husvegg med karnapp før renovering
karnappvegg ferdig renovert

Gamle hustegninger

De gamle tegningene fra 1923 viser hvordan huset opprinnelig var.  Hm, må vel innrømme at jeg ble litt små-forelska i huset «knis» enda så stygt som huset var før vi startet renoveringen. 

Vi flyttet inn i huset i løpet av sommeren 2009 og noe gjenstår fortsatt før vi kan si oss ferdige. Ferdig håper jeg vel egentlig at vi aldri blir for det er faktisk litt stas og kos å gjøre forandringer;)

 

Lerret vi skal ha som dekor i stort format på kjøkken

Dette er kopi av den originale tegningen av huset datert 1923. Akkurat disse tegningen gjorde at jeg ble temmelig «forelska» i huset og vi bestemte oss etterhvert for at JEPP…vi gyver løs:) Huset ligger veldig sentralt i Trondheim med hage og grenser inn mot andre koslige nabohager (og koslige naboer:). Alt må gjøres med huset. Det som er gjennomført er: Drenering, skifta ytterpanel, etterisolert, skifta vinduer til tidsriktige vinduer, senka stålpipe ned i gammel teglstenspipe, bygget dobbel-garasje, totalrenovert hele 1. etg. Med totalrenovering i 1. etg. menes, fjernet stubbloftsleire i gulv, isolert og lagt varmekabler under flis og parkett, bygd lydhimling mellom 1. og 2. etg. nytt kjøkken, nytt bad, nytt soverom og stue. I 2. etg. gjenstår å renovere kjøkkenet. Loftet har soverom som gjerne kan oppgraderes litt etterhvert når det blir tid til det.

På tegningen synes såvidt en liten detalj på felt under vindu i karnappet. Der har jeg benyttet gipsrose som detalj sånn at det ble litt likt det gamle. https://nr14.wordpress.com/2010/01/13/laga-gipsrose-til-pynt-pa-utbygg/ Samme lille detalj har jeg brukt på den plassbygde benken i karnappet på stua og på utbygget. Enkelt og effektfullt:)

Den overbygde verandaen er omgjort i samråd med byantikvaren. Der har vi valgt å bygge inn verandaen for at det skulle bli en del av stua. Det angrer vi ikke på. Over den innbygde verandaen er det nå ny balkong.

Huset er en 2-mannsbolig og som det vises av tegningene er 1.- og 2. etg tilnærma helt identiske når det gjelder rominndeling. Vi benytter hele huset selv.

I 1923 var det ikke vanlig å ha bad i leiligheten men i kjelleren er det 2 avlukker med klossett;) Når vi tok over huset så var det laga bad i hver etasje der hvor KOTT er inntegna med litt utvidelse av dette. Badet i 1. etg så slik ut:

Når det gjelder 1. etg. så har vi laga vårt bad der kjøkkenet er på tegninga. https://nr14.wordpress.com/2010/01/12/f%c3%b8retter-bilder-pa-badet/ Soveværelse er blitt mitt kjøkken ,https://nr14.wordpress.com/husets-historie/kjøkken/ stue er fortsatt stue pluss utbygg på verandaen. Her et kveldsbildet fra karnappet:

Den bittelille pikeværelset og anretningen er blitt mitt soveværelse men vi har flyttet veggen litt mellom pikeværelse og stue for å få litt mer plass på soverommet. Vegg mellom stuene er fjernet….likeså mellom stue og det gamle soveværelset. Det er kun bærevegger midt i huset mellom piper og ut. Entreen er fortsatt entre men i tillegg er det skyvedører med inngang fra kjøkkenet. https://nr14.wordpress.com/2009/10/26/entreen-f%c3%b8r-og-etter/

Det var en liten oppsummering:)

Sommeren 2011 ble det laget en reportasje i Aftenposten Bolig med en del oppsummeringsbilder fra huset: REPORTASJEN

Reklamer