Da har vi startet med å røyke også….ja, altså med røyking i et røykhus som vi har laget ;)

Røykhuset er laget tett inntil bakerovnen – bittelite, sånn ca 1 kvm og det går an å gå inn i det og stå oppreist der inne. Røykhuset deler pipe med bakerovnen.

Første fyring for å teste om røyken fungerte som den skulle….hull i gulvet som røyken kommer opp fra og det er nedgravd ca 15 meter betongrør fra en røykovn som står lenger ned i skråningen. Røyken fra gulvet er for kaldrøyking. Det er også montert ovn i hjørnet inne i selve røykhuset som gjør at mat kan varmrøykes.


Ovnen som er nedgravd i skråningen, fyres med spon av or samt litt einer.


Foreløpig har vi bare prøvd å røyke fisk – både kaldrøyking og varmrøyking. Fisken har blitt lagt i saltlake før den er røkt. Resultatet ble helt supert allerede i første runde og fisken på bildet over her smakte enormt godt ferdig røkt på en bit flatbrød med litt rømme :)

Makrell ble også røkt og genialt  å vakumpakke fisk som ikke skal spises samme dag.


Når anledningen byr seg skal vi også teste ut det å røyke noe annet enn fisk i røykhuset. Mye som må læres for vi kan i utgangspunktet veldig lite ;)


Artig å kunne lage mat i både bakerovnen og i røykhuset :) Alle innlegg om bakerovnen finner dere her: BAKEROVNEN