Reklame

Våren er kommet og hagelivet begynner å friste nå som sola varmer på fine dager – Hagesesongen kan starte

Uterommet skal gjøres klart til sesongen og jeg deler gjerne noen tips om hvordan jeg gjør det:

Balkong og terrasse spyles ren for rusk og rask. Vi gjorde en jobb med terrassen ifjor hvor vi behandlet den med terrassebeis i fargen Shimmergrå. Resulatet ble vi fornøyd med og det er ikke noe behov for å gjøre annet enn spyling av terrassen iår. Terrassebeis er en enkel måte å fornye terrassen på og det er mange fargenyanser å velge i.

Hagemøbler kan hentes frem når terrassen er ren. Noen hagemøbler trenger kanskje litt malingsflikk og det er greit å få gjort tidlig i sesongen. Vinterens støv vaskes bort.

Hagebordet ble laget av hyttas gamle terrassebord og er såpass stort at det rommer mange  rundt det. Det skal nok få et strøk med olje i år før det blir tatt ibruk igjen.

Til dette hagebordet så har jeg tenkt å få tak i noen kurvstoler. Disse passer i grunnen perfekt- Vennesla/Paca spisebord og stoler fra Skeidar.

Hageputene fra tidligere år må kanskje skiftes ut? flikkes på? nytt putetrekk? ny farge/nytt mønster som kanskje matcher vase i samme farge?

Puter og lykter fra Skeidar

Krukker i alskens størrelser skal også plukkes frem fra sin lagringsplass. Noen av de gamle krukkene vet jeg er blitt temmelig stygge og i år tenker jeg å male noen av de i en betong-grå farge. Enkel og billig måte å fornye krukkene på. Så er det bare å ta turen til et hagesenter for å finne noe pent å fylle krukkene med.

Stemor i krukker tidlig på våren tåler litt kulde. Hardføre, dekorative og nyttige også til hagens humler :)

Jesse vannkanne

I hagen har vi laget noen blomsterkasser som er ca 80 cm høye. De har funksjon som gjerde på enkelte steder i hagen mens resten av gjerdet er hvitt stakitt-gjerde. En av kassene er salatbar på sommeren. Akkurat dette er genialt for vår del som har hunder som gjerne tisser rundt omkring på alt som er grønt. De rekker ikke opp til salatbaren:) Fin arbeidshøyde er det også. Blomster, noen jordbærplanter og busker i de andre kassene. I bunn på kassene er det selvsagt lagt drenerende masse.

Cafe-sett «Trinidad» passer fint å ha på balkongen, vaser og lysestaker som koselig tilbehør. Hankø benk er også på min ønskeliste;)

Barnesett – Nice finnes også i vanlig størrelse hos Skeidar.

Klikk HER for å se flere fine hagenyheter fra Skeidar!

 

8Q3A7101

«Mac» har tatt i bruk terrassen allerede – har du?

(Dette innlegget er reklame og inneholder bilder fra Skeidar og bilder jeg har tatt selv)

Reklamer