Bad med skråtak er ikke det enkleste å innrede. Badet det er bilde av under er fra et prosjekt jeg jobbet med i forrige uke.

Huseier har gitt meg lov til å bruke bilder :) I utgangpunktet ble det gitt adgang til at vinduet på badet kunne fjernes, flyttes eller droppes helt til fordel for takvindu. Dette for å få til en god løsning hvor det var ønskelig å få plass til 2 servanter, wc, dusj og god lagringsplass.


Bildet viser løsning med et mindre vindu som er plassert utenfor dusjsonen. En løsning med romslig dusj og godt med skapplass bak skyvedørene og hvor wc ble flyttet unna døråpningen.

Tegneprogrammet Roomsketcher har ganske nylig fått en funksjon for å kunne visualisere skråtak. Det var veldig nyttig å gjøre bruk av i dette prosjektet hvor skråtaket var viktig å hensynta i innredningen.


MEN….løsningen kunne ikke bli sånn sånn som over her. Jeg mottok bilde av fasade på huset og fant fort ut at vindu ikke kunne fjernes/endres eller flyttes. Huseiere var enig i det etter at de fikk se en enkel fotomontasje av fasaden med og uten vindu. Så var det bare å gruble frem en ny løsning med vinduet plassert som før………

Innrømmer at det ble en del grubling på dette prosjektet men med huseiere som aktivt deltok med kontrollmåling og tilbakemeldinger, så fikk vi til en god løsning :)

Vindu ble beholdt på plassen det sto og det er laget en dusjløsning som er 110 cm bred og buete dusjdører. (huseiere har «prøvedusjet» så løsningen er gjennomførbar med tanke på takhøyde :) En liten benk foran vindu med plass til knagger/håndkletørker over. 2 servanter med skuffemoduler under og stort speil over. Vegghengt wc. Skyvedørsgarderobe hvor det kan innredes med trådkurver på hjul. Enkle å trekke frem fra bak dusj/wc. Lagre det som benyttes oftest lett tilgjengelig på midten i skapet. Før var området nærmest kneveggen helt ubenyttet og uinnredet.


Vegghengt wc med plass til en hylle/nisje eller skap over. Speilfronter på skyvedørene. På bildet under ser dere at speilbruken på badet kan vurderes. Kanskje bare bruke speil på deler av skyvedørene evnt. kun speil på ene feltet og noe annet på den andre. Speil er romforstørrende men det kan bli for mye speil også. Mindre speil f.eks 2 mindre speil ved vasken, er også et alternativ hvis en ønsker å beholde speilfronter på skyvedørene.

Bilder av badet i 3D er til stor hjelp når beslutninger skal tas – huseierne kan lettere gjøre seg egne tanker om hvordan de vil ha det basert på bildene de får se.

Nå skal de igangsette oppussingen av badet  og jeg fikk tilbakemelding på at de var veldig fornøyde med løsningen :) ….da er jeg fornøyd :)

 

Kontakt meg gjerne dersom du ønsker min bistand til ditt prosjekt – stort eller lite:

Interiørhjelp.no

Reklamer