Ting tar tid og det mangler forsatt noe småtteri på hyttebadet men det meste er nå på plass.

Hele dusjhjørnet på hyttebadet er endret etter at vi måtte demontere sluket i forbindelse med vannlekkasje. Ny lekkasje vil vi jo ikke ha.

Aldri at det er så galt at det ikke er godt for noe – da ble det en gylden anledning til å kvitte seg med gammel dusjløsning. En fryd å plukke ned gammelt dusjforheng :)

Første innlegg om hyttebadet finner du HER

Gamle bilder av badet over her og halvvegg ved wc er revet i den nye løsningen.

Det har selvsagt vært en diskusjon om vi skulle ha dusjkabinett eller dusjdører i den nye løsningen. Vi endte opp med dusjdører dels på grunn av takhøyden og dels på grunn av at jeg synes dusjdører er penere enn dusjkabinett. Vi har kun 2 meter høyde i forhold til raft og høyde under stor rundstokk i tak. Hyttebadet blir også brukt sporadisk slik at evnt. fukt rekker å tørke godt imellom hver gang badet brukes. Ofte kan det gå flere uker mellom at vi er på hytta.

Store fliser er brukt på hele badegulvet bortsett fra i dusjsonen. Mosaikkfliser på 5 cm x 5 cm ble valgt brukt der for å kunne lage godt fall ned mot sluk. Det fungerer veldig fint og det er i tillegg slepelist montert nederst på begge dusjdørene som hindrer vann i å flyte utover på gulvet.

Skulle det flyte vann utover i rommet av en eller annen grunn så er både gulv, vegg og overganger forseglet med remser og mange kilo smøremembran. Det skal med andre ord mye til for at det oppstår en ny vannskade på dette badet. Nye dusjdører som ble valgt har dyp profilkant som gjorde det mulig å legge vannrør åpent på vegg. Hull er borret i profillista som dusjdørene er montert på. Rør er synlige på bildet under.

En liten dørstopper er limt fast til gulvet ved wc for å unngå at dusjdør smeller inn i wc. Dørene blir dyttet inn mot veggen når dusjen ikke er i bruk.

Servant og benkeplate ble gjenbrukt fra det gamle badet men den er blitt forlenget og innredningen er endret. Ny varmtvannsbereder er bygget inn i et halvhøyt skap og vaskemaskin har fått plass under denne. Det hele skjules av en høyskapsdør. Servantbenken er åpen under det hele og skjuler vanninntak til hytta, avløp, vannvarmekabel-bryter til vannledning fra pumpehus, kobling til utekran og skittentøyskurv. Hele innredningen ble malt matt svart.

Benkeplata er pusset og malt med Shipolin – høyglans hvit båtmaling. Flere strøk som har fått god tid til å herde mellom hvert strøk. Vannsøl rundt servanten er ikke noe problem for nå tåler benkeplata mye.

Da skal vi få gjort unna det siste som gjenstår før vi sier at badet er helt FERDIG :)

 

Reklamer