Et tips og gammelt nytt på bloggen idag for like etter at vi flyttet inn for noen år siden, så fikk vi en vannskade.

Gleden var stor da forsinket levert oppvaskmaskin ble montert i høyden og kjøkkenet ferdigstilt. Funksjonelt og flott……..helt til dagen etter. Tilfredsheten med nytt kjøkken ble brått forandret til kaos på morgenkvisten.

Parketten var da merkelig myk å gå på foran oppvaskbenken…….. VANN – og det hadde gjort at parketten svulmet opp. «Noen» hadde glemt å sjekke koblingen til oppvaskmaskin dagen før og det var lekkasje fra avløpet på oppvaskmaskin.

Lekkasjen hadde fått utviklet seg gjennom natta og vannet hadde spredt seg bortover underlagspapp. Alt det våte måtte bort og parketten måtte fjernes. Under parketten var det lagt varmefordelingsplater og selvregulerende varmekabler. Varmefordelingsplatene gjorde også at vannet spredte seg unødvendig langt utover gulvet.

Gulvet måtte stå åpent i flere dager for å tørke skikkelig. Deretter var det å legge ny parkett….igjen;)

Vi benyttet oss ikke av noe firma for å fjerne parkett, tørke opp og legge ny parkett. Her kunne vi ha kontaktet forsikringsselskapet å fått hjelp med VANNSKADEN. Det ble til at vi ordnet med alt dette selv siden vi klarte å begrense skaden veldig ved å avdekke gulvet raskt. 10 kvadratmeter parkett var de direkte utgiftene vi hadde med denne skaden.

Vi lærte litt av dette så nå blir det sjekket en gang i blant at det ikke lekker noe vann fra oppvaskmaskin og vannkobling til kaffemaskin. Sjekk en ekstra gang du også – Svulmende parkett er ikke noe gøy;)

Advertisements