Så ble kjøleskapet flyttet bort fra veggen mot trappa……

Pusen kurrer fornøyd på toppen av den lyseblå vedkassen som skal beholdes fra gammel innredning. Mulig det blir gammelt panel som kan fikses pent på vegg mot trapp.

Bildet under er tatt i samme vinkel. Spent på om det er panel på veggen bak vask eller ikke….

Kjøkken på Småbruket – del 2
Kjøkken på Småbruket – del 1

Kjøleskapet blir flyttet helt i enden av rommet ved vask og oppvaskmaskin (fargene ikke helt ok, men tanken er godt synlig;)

Isteden for å ha delvis åpen løsning under trappa så kan det dekkes til med et par «søte» skapdører. Huseier ønsker en solid dose nostalgi på kjøkkenet og det passer helt perfekt til dette huset. Ikke noe problem å la mikro stå på en dyp hylle inne i skapet. Nederst i skapet kan det f.eks plasseres svære bokser/kasser for å putte unna papiravfall og tomgods etc. Smalere hyller øverst i det skapet hvor det kan plasseres kurver, krukker, skåler etc. Isteden for «søte» skapdører under trappa så kan det også brukes en gammel dør med lav høyde.

Fra motsatt vinkel vil det se nesten slik ut.

Kjøkkenkroken i Ikea-planneren:

Grovtegning og overskapene kan inndeles med glass på annen måte. Bodbyen grå kjøkkeninnredning.

Med frittstående kjøleskap isteden for innebygget løsning, er det mye å velge i. Min første tanke var da noe ala dette kjøleskapet:

Bilde fra Gorenje – Snøhvitt:)  Finnes i flere utforminger og farger…..og også i en herlig lysblå farge. Smeg har også stort utvalg av slike kjøleskap.

Kjøleskapet vil bli plassert kant i kant der hvor gammel glassdør/inngang var før. Hovedinngang ble flyttet for ca 30 år siden til et tilbygg i bakkant av huset……Sånn ser fronten på huset ut…….

Inngang har i alle år vært usymmetrisk plassert  og «nye» vinduer har ødelagt mye av den gamle fine stilen på huset. Når nye vindu settes inn bør det bli med litt mer symmetri. Kjøkkenvindu og stuevindu plasseres i lik avstand av f.eks en glassveranda som sentreres i forhold til takoppløft på loftet. (alternativt balkongdør der hvor gammel inngangdør er). Akkurat denne biten er nok en jobb for arkitekt å løse. Takoppløftet kan kanskje også vurderes som ark-løsning, dobbel balkongdør og luftebalkong på toppen av glassveranda………kun løse tanker og ideer

Under her er plan som viser kjøkken til venstre og stuedel til høyre.

Isteden for dør ut til terrasse ved vindu på stue opp til høyre, så kan dør til terrassen være plassert i utbygget. Kort vei ut på terrassen fra kjøkkenet samt at møblering av stue blir enklere. Største delen av terrassen vil ha ettermiddags og kveldssol. Morgensol mot utbygg:)

…..og her er vi vel egentlig der hvor det hele startet i kjøkkenplanleggingen……Huseier ønsket inderlig å beholde spiseplass på kjøkkenet ved kjøkkenvinduet som vendte utover mot sjøutsikt og morgensol…..

og på en måte så blir det at den plassen beholdes…..kun flyttet et par meter unna det kjøkkenvinduet;)

Plassbygge en benk, plass til et lite bord…..vips…koselig spiseplass i morgensol:)

Som nevnt før så er det fordeler og ulemper med alle løsninger. Største ulempen i denne løsningen er plassen mellom trapp og kjøleskap. Avhengig av hvor tykk vegg inn til trapp blir. På tegning ca 70 cm bredde i passasjen. En «ulempe» som kanskje er helt OK når en ser alle fordelene med løsningen. God plass ved vedovnen, romslig og stor spiseplass på kjøkkenet, bonus-spiseplass i morgensol, stue vil også virke større med utbygget. Størrelsen på et eventuelt utbygg kan jo også vurderes……

God helg da:)

Reklamer