Så ble kjøkkenet slik:

Ved å rive plassbygd skap under trappa blir det litt større passasjemulighet og en helt annen innredningsmulighet. Forrige løsning og innlegg: KJØKKEN PÅ SMÅBRUKET

Mønstrete flis fra Historiske fliser under ovnen nedfelt i gulvet. Vedkasse som skulle beholdes får plass i nisje ved mur (montere hjul under slik at den kan trekkes frem). Vedkassen blir nok ikke malt grå som på dette bildet men får en lys blå farge. Isteden for lys blå farge på veggene har jeg foreslått å benytte det på enkelte detaljer. Hyller i nisjen over kan gjerne lages av brannmursplater. Panelvegg er dekkside på kjøleskap.

Ett vindu ved spiseplassen eller 2?

pst….sjekk leieboerne i mønet på huset;)

Huset skal få vinduer av opprinnelig type lik de på bildet over etterhvert. Siden huseierne «ofret» spiseplassen ved kjøkkenvinduet helt nede i hjørnet, så passer det godt å lage en ekstra fin spiseplass med litt utsikt på den nye spiseplassen. De skimter sjøen fra denne plassen også.

Stuen i huset er ikke så veldig stor og egen plass til spisestue der stjeler plass. Med den nye store spiseplassen på kjøkkenet blir egen spisestue overflødig og ledig plass på stua kan utnyttes på annen måte. Det er plass på kjøkkenet til å utvide bordet når det er mange gjester.

Åpning ut mot stue fra kjøkkenet sørger for godt gjennomlys….og ekstra flott dersom det blir 2 vindu på kjøkkenet.

Ny plass for vasken blir foran vinduet der hvor spiseplassen er på bildet over. Bodbyn grå blir nok valgt av farge på kjøkkeninnredning for å styre helt unna off-white-fargen. Den blir rett og slett for «gul» i dette kjøkkenet. Nye vinduer vil bli bestilt i helt hvit utgave. Vegger og tak vil i utgangspunktet bli malt i fargen Refleksjon (hvit med en anelse grå)

Rundt trappa er det ikke helt ferdig planlagt. Kjøleskapet blir plassert på siden av trappevangen. Avstanden fra kjøleskap i høyskap og bort til kjøkkenbenk på motsatt side, er 120 cm. Plass til skap-/ eller skuffe-modul under trappa.

I løpet av de siste dagene er det tenkt tanker om å plassbygge en løsning under trappa…åpne hyller med pene kurver….delvis skapfronter/åpne hyller etc. La kjøleskap være frittstående i sin nisje og bygge hylle øverst. Hvit front på kjøleskap og malte hyller/skap under trappa. Trappa blir tett opp til loft. Løsningen blir lysere og lettere i området under trapp med lyse farger isteden for grå.

Et høyskap til stekovn og mikrobølgeovn er nedprioritert. Det hadde vært plass til høyskap på enden av kjøkkenbenk mot spiseplassen og forslag på det er vist til huseier. En åpen og fin løsning uten høyskap på enden så stekovn er plassert under platetoppen og en enkel mikrobølgeovn får plass under trappa på en eller annen måte.

Jeg trodde faktisk at løsningen på kjøkkenet var i boks når jeg laget dette innlegget igår, men nei da. Frua i huset stilte spørsmål om ikke kjøleskapet kunne stå et annet sted. Godt at den dama er litt standhaftig for hun ble først avfeid med at «nei…det går ikke….det blir for upraktisk etc etc». Umuligheter trigger meg og jeg fant ut at jeg måtte teste ut det hun spurte om i tegneprogrammet. Noen 3D-bilder fløy imellom oss og kreativiteten blomstret……kort fortalt……det ble ikke bare kjøleskapet som ble flytta;)

Det kommer enda ett innlegg i denne kjøkkenplanleggingen hvor dere får se at kjøkkenløsningen blir enda mer perfekt pga av et ekstra lite spørsmål fra huseier:)

Her finner dere alle innlegg om SMÅBRUKET

 

 

Reklamer