Kjøkkenet på SMÅBRUKET slik det var før rydding og riving. Planleggingen av kjøkkenet har ikke vært helt enkel for mange ting skulle selvsagt hensyntas og rommet i seg selv er vanskelig. Plassbygde skapet som det er bilde av HER skal stå, Vedovnen skal stå og den kjøkkenmodulen helt til høyre i hjørnet skal beholdes. Kjøkkenmodulen er vedkasse med dør som kan vippes ut.

I tillegg er den en trapp/trapperom til venstre i bildet over her. Skapdør til innebygget skap under trappa er synlig på bildet. Det skapet skal beholdes. Det var også et sterkt ønske om å beholde spiseplass ved vinduet som har havutsikt. Fargen på veggen var også noe de hadde lyst til å gjøre bruk av videre.

En mulig kjøkkenløsning ble ganske raskt tenkt ut og det meste sa seg igrunn selv:

Kjøkkeninnredning plassert tilnærmet som før men nå vask ved vindu og kokeplass på vegg mot trapp. Større åpning ut til stue og spisestue. Ved spiseplassen på kjøkken ble det foreslått revet vegg ved liten trappegang slik at det ble åpent ut mot stue også her. Ved spiseplassen er det gammel glassdør ut som kan utnyttes til fin frokostplass med morgensol.

Ikea-løsning på kjøkkenet og kjøkkentypen Bodbyn ble ganske raskt valgt.

Med bilder fra Ikea-planneren og Roomsketcher i kombinasjon, så falt huseier pladask for mønstrete fliser på veggen.

Flisene på bildet over her er fra ULFVEN og heter «Blåklokke» benyttet i tegneprogrammet. Egentlig gulvflis men kan jo fint brukes som veggflis også:) Vær bare litt obs på at de er tykke disse betongflisene….ca 1,5 cm.

Flisene på bildet under er fra HISTORISKE FLISER og heter «Hollandsk gråblå»

Bodbyn-kjøkken i hvitt eller grått?  Fargekoder Bodbyn: BODBYN OFFWHITE: S 0502-Y05R og glans på 55, BODBYN GRÅ 5000-N og glans på 35

Bodbyn hvit er off-white og kan fort se litt ekstra «gul» ut i kombinasjon med helt hvitt, lys blå, lys grå etc.

Huseiere ønsket i utgangspunktet hvitt kjøkken men ble betenkt da de oppdaget hvor «gul» off-white egentlig blir sammen med de andre fargene som var ønsket.

Under det gamle gulvbelegget ligger det fint tregulv. Et ønske fra huseier (frua;) har vært malte gulv i dette huset og på kjøkkenet ser det ut som det kan passe fint. Etterisolasjon av gulv må da skje fra kjeller. Gulvene får en helt lys grå farge kanskje.

Selvsagt så får de noen innspill og dytt fra meg slik at de enklere kan bestemme seg for farger og type innredning, men beslutningene må de ta selv.

Magefølelsen underveis i denne kjøkken-planleggingen var ikke helt 100 %. Helt fra starten av hadde jeg en ide som huseier elegant parkerte pga av andre ønsker for kjøkkenet. Men så skjedde det noe over en enkel kopp kaffe en dag de var for å jobbe og hadde litt dugnad i huset…….Nye øyne på besøk i huset og nye innspill til ideer…..GULL VERDT:) Hvorfor river dere ikke skapet under trappa? (et skap huseier absolutt ville beholde;)  Et enkelt og tilfeldig spørsmål fra en besøkende med herlig fortsettelse:)

Da jeg fikk info om at skapet under trappa ikke lenger trengte å bevares, var det gjort på 1-2-3 å lage en helt annen løsning. Akkurat sånn som huseier egentlig ikke ville ha det……….og nå blir det mest sannsynlig slik. Huseierne ble overbevist og magefølelsen min er i tillegg blitt 100 %:) Takk fra meg til den besøkende som greide å stille akkurat det riktige spørsmålet:)

Løsningen kommer i neste innlegg.

Reklamer