Deler denne oppskriften som sto i Maison mat & vin nr 5 slik at den ikke forsvinner. Innmari gode og doble gjerne porsjonen……

Til ca 20 kjeks trenger du:

110 g mykt smør
230 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts natron
2 ss malt ingefær
1 ts malt nellik
1 ts pepper
1 ts kanel
1/4 ts salt
110 gr sukker
4 ss lys sirup

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin, tilsett smøret og kjør til alt er godt blandet. Hell alt over i en bolle. Varm sirupen til den er tyntflytende i en liten kjele, og hell den over i røren. Bland godt sammen til en fast deig. Pakk inn i plastfolie og la ligge i kjøleskapet i et par timer. (går greit å legge en liten stund i fryseren også;). Rull deigen til 2 pølser og del hver pølse i ca 20 emner alt etter hvor store kjeks du vil ha. Pass på at det er ca fire cm mellom hver kjeks for de flyter utover under steking.

Stek ved 200 grader i ca 8-9 minutter til kjeksen er gyllen.

Farlig gode sammen med kaffen:)

God helg