Planleggingen av oppussingen i Rekkehuset fortsetter…..

Det skal bli kombinert bad og vaskerom i kjelleren

Slik er utgangspunktet:

Vegg inn til nærmeste bod blir revet slik at rommet blir nesten 8 kvm. Noen utfordringer i rommet er at sluken skal være ca der den er idag. Varmtvannsberederen skal stå i samme hjørne som den står samt at vanninntak og vannmåler ikke kan flyttes. Takhøyden er i underkant av 230 cm. Døra flyttes slik at den blir  midtstilt på den gamle boden. Det er en del vannrør og luftekanaler som går langs taket i rommet. Disse må også hensyntas og må kanskje endres litt på for å få til en pen løsning.

Smartpanel av typen Smartpanel Tiles kan brukes i våtrom og det er mulig at den varianten blir brukt i dette rommet som blir kombinert bad og vaskerom.

Klippet fra Smartpanel nettside: «Smartpanel Tiles. Dette gjør renovering og nybygging av bad lekende lett. Ingen gips, membran eller fuging – og best av alt; man kan gjøre det selv. Smartpanel Tiles er en godkjent våtromspanel som kan monteres uten bruk av membran.»

De fleste dusjvegger og dusjkabinett er rundt 190 cm høye. Dersom rør langs tak ikke blir endret på vil det bli vanskelig å få plass til vanlige dusjdører. Høyde fra gulv opp til rør er ca 180 cm. Det blir penest med dusjdører i hjørnet og også mest praktisk i dette rommet. Dører som kan foldes inn til veggen når de ikke er i bruk.

Varmtvannsberederen bygges inn i et skap med dører i front. Det vil være mulig å få til et par hyller over berederen. Skapet må tilpasses slik at det blir greit med de ekstra rørene som befinner seg i området. Benkeplate over vaskemaskin og tørketrommel som avsluttes mot høyskap på enden som skal skjule vanninntak og vannmåler.

Gulvet blir flislagt og det blir lagt varmekabler.

På bildene under her ser dere litt av rørene som går langs taket. På kortvegg over dusjsone og varmtvannsbereder er det flere rør.

Under her er 2 forslag på hvordan ting kan gjøres i forhold til dusjen. Dersom rør i tak blir litt endret slik at det blir plass til dusjhjørne med dusjdører, er det den mest praktiske og peneste løsningen.

Hvis rørene i taket ikke blir forandret så blir det enklest å lage en halvvegg slik at det blir en dusjnisje i hjørnet.

Servantinnredning med skuffer. Bilder med dusjnisje og halvvegg over her.

Benk fra vegg til vegg på enden av rommet. Plass under benk til trådkurver/skuffer/skap/skittentøyskurv. Hyller eller overskap over benk alternativt la det være litt åpent for å ha mulighet til takhengt tørkestativ/snorer.

Veggpanel på våtrom: Brosjyre Smartpanel Tiles

Bilder fra planleggingen i Roomsketcher

Planleggingen av badet i 2. etg: Badet

Reklamer