Nytt hus med ett kjempeflott vaskerom. Byggebloggen finner dere her: VILLA VR

Tenk dere et vaskerom som har plass til både skittentøyssjakt, skap til skittentøy og sortering av det, garderoberom, utgang til garasjen, tørkeplass, sitteplass, godt med benkeplass og skapplass…..Det er akkurat slik dette vaskerommet blir:)

Tidlig i planleggingen foreslo jeg å fjerne en dør som var planlagt der hvor vinduet er plassert. Med en dør rett ut i garasjen samt at vaskerommet ligger nært hovedinngangsdør, så foreslo jeg en løsning med mer benkeplass til fordel for den døra.

Huseiere fikk se forslag både med og uten dør på vaskerommet og bestemte seg da for at de ville bytte ut døra til fordel for ett vindu. Alle løsninger har selvsagt fordeler og ulemper og her må en se på hva som passer best for de det gjelder. Det er praktisk med en dør rett ut fra vaskerommet men det er superpraktisk med god benkeplass. Jeg synes de valgte riktig:)    Enig?

Litt åpen plass under deler av benken for å kunne plassere en krakk. Dette gir fin plass å gjøre hobbysysler på. Godt med benkeplass og vasken er dyttet bort mot vaskemaskin nettopp for at benkeplassen skulle bli ekstra god. Det er dessuten smart å ha vannopplegget nært hverandre.

Dør ut til garasjen. Valget av lamper er tilfeldig men skal indikere at det hadde vært koselig med et par takpendler over benken;) Isteden for hyller kan en ha overskap.

Høyskap på vegg inn mot wc og der blir det plass til 2 x 60 cm høyskap og åpne hyller….eller ett smalere skap isteden for hyller. Plass til en stol eller en liten benk på hjørnet. Kanskje en plassbygd kasse med lagring under lokket. Kjekt å ha en plass å sitte ned for å kle på seg sko eller når ungene skal kles på.

Plass til ett ganske så romslig garderobeskap/rom. Praktisk å kunne lagre alt av sko, yttertøy, luer og skjerf.

På veggen ved dør ut til garasje er det plass til vegghengt eller takhengt klesstativ.

Skittentøyssjakt fra badet i 2. etg kommer ned i høyskap helt ved dør ut til hallen.

Etter å ha planlagt alt i Roomsketcher så ble løsningen tegnet i Ikea-planneren. Det var på forhånd bestemt at det skulle en Ikea-løsning på plass.

Vaskemaskin og tørketrommel var ønsket plassert i høyden. Isteden for en sokkelskuff så blir det muligens laget en sokkel på ca 20 cm som blir dønn solid. Dette gjør også at en kan benytte høyskap på 211 cm høyde ved siden av vaskesøyle slik at skapet blir takhøyt. Skittentøyet lander i øverste del av skapet mens nederste del vil ha trådkurver hvor skittentøyet kan sorteres.

Ikea-planneren

Dør ut til hallen og takhøye garderobeskap på ene siden som har dybde 37 cm. Det er ikke plass til å ha 60 cm dybde på begge sider, kun på ene siden.

Bilde fra planleggingen i Roomsketcher

Reklamer