Slik ble kjøkkenøya på hyttekjøkkenet. Spisebordet ble plassert på stua og det frigjorde gulvplass på kjøkkenet. Innredning forøvrig på kjøkkenet skulle være urørt. Mellom kjøkkenøya og veggen har jeg latt det være en åpning på 10 cm som dekkes på toppen av benkeplata. Denne åpningen blir brukt til å sette stekeplater/rist på høykant.

Bilder fra planleggingen i Roomsketcher

Det var omtrent null benkeplass fra før på kjøkkenet og siden dette bare skulle være en enkel forandring på kjøkkenet for å lage litt mer benkeplass, så laget vi en liten kjøkkenøy. 2 skuffemoduler fra Ikea og ei benkeplate i granitt 75 cm x 135 cm.

Benkeplata tåler alt og er av samme type som vi har på kjøkkenet hjemme.

I utgangspunktet ønsket jeg en litt mer «røff» øy men det malte panelet og hjørneavslutningen ble løsningen som gubben kjapt kunne snekre ferdig….så da ble det sånn;) Øya er ikke gjort fast til gulvet eller veggen så det er forholdsvis enkelt om en ønsker å gjøre noe med dette senere. Gulvet ja……har en plan om å få pusset og gjort noe med det til neste år.

Gamle krakken som sto ubrukt på loftet her hjemme er blitt plassert foran øya.

Benkeplata i granitt er behandlet slik at den skal være ekstra motstandsdyktig mot slitasje/søl etc. Dette er også det eneste lille vedlikeholdet en trenger å gjøre en gang iblant…hvis en husker det. Greit å gjøre det før plata taes ibruk ihvertfall.

Liten kjøkkenøy men den gir kjærkommen lagringsplass i skuffene og en god arbeidsbenk.

Advertisements