En fin hytte bygges i disse dager og jeg bistår litt med tegninger og bilder av mulig løsninger. Nå er det kjøkkenet i hytta som skal planlegges ferdig. Hytta bygges i stavlaft og har beliggenhet på fjellet.

Ikke på akkurat dette fjellet da;)….dette er et bilde jeg tok tidligere i sommer.

Veggene innvendig vil bli med panel og det vil også være helt åpent og høyt under taket med synlige rundåser. Dette fremkommer ikke på bildene under her dessverre. Ikea home planner er benyttet.

Det er 2 varianter av et Ikea-kjøkken som er aktuelle. Små variasjoner på forslagene men viktige momenter for de som eier hytta. Alt er avhengig av eksakte mål som blir klare i løpet av helga.

Forslag 1:

Ikea-Lidingø fronter. Hjørnemodul på  90 cm x 90 cm med karusell i dette forslaget. Det vil gjøre at innredningen på veggen med vask blir 210 cm  og i tillegg vil det måtte være plass til ett frittstående kjøleskap på enden. X-faktoren er en åpning inn til stua og om det blir plass til så mye innredning.


90 cm x 90 cm hjørneskap fra Ikea med karusell innredning.

For montering av kjøkkenventilatoren trenger de å vite hvor det skal lages hull i veggen for utlufting. I dette forslaget vil midten av ventil for utlufting være på mål 239 cm fra hjørne på vegg med vask.

Før jeg la kjøkkenet inn i Ikea-planneren så har jeg tegnet hytta inn i tegneprogrammet Roomsketcher. Kjøkkenmodulene er i riktige mål men frontene er ikke mulig å få til på annen måte.

Bilde fra planleggingen i Roomsketcher

Forslag 2:

I dette forslaget er hjørneskapet byttet ut til en avlang hjørneløsning som er 60 cm (65 cm) x 120 cm.

Dette hjørneskapet kan ha uttrekksinnredning slik at skapet utnyttes godt. Med ett slikt skap så «sparer» de 30 cm plass på veggen med vask. Det vil da også bli bedre plass mellom kjøleskap og åpning inn til stua fra gangen.

Ett lite overskap mindre i dette forslaget. En skuffeseksjon under vinduet er også fjernet siden hjørneskapet «spiser» litt av plassen på denne veggen.

I dette forslaget vil midten av ventil for utlufting fra kjøkkenventilator være på mål 230 cm fra hjørnet.

Her må en være litt obs slik at kjøkkenventiator ikke kommer i konflikt med listverk rundt vindu. Det kan være aktuelt å da heller legge inn en foring mellom skuffemodul og skapmodul (eller mot ovn) slik at en slik konflikt unngås. Eksakte mål må på plass og hull for utlufting blir kanskje flyttet litt på i forhold til mål 230 cm fra hjørnet.

Dette innlegget laget jeg for å gjøre det litt enklere for de som eier hytta. Mye skal bestemmes og ordnes på denne hytta i helga og da er det enkelt bare kunne gjøre ett enkelt oppslag på nett for å se litt mål og tegninger. Enkelt og greit:)

Bilde av Snøhetta fotografert fra Viewpoint Snøhetta.

Reklamer