Disse bildene dumpet inn på mail for en stund siden sammen med en aldri så liten utfordring…..


De som eier dette kombinerte gjeste-wc/vaskerommet hadde følgende ønsker: Rommet skulle beholde servant, wc, sluk, varmtvannsbereder og stålvask der hvor det allerede var plassert….en fryser skulle også ha plass. Mer lagringsplass og benkeplass samt  rommet mer innbydende med minst mulig jobb. MEN, i tillegg så ønsket de en dusj i rommet. Rommet var jo i utgangspunktet overfylt fra før samt at masse måtte stå på den plassen det sto…….

Roomsketcher var jo kjekk å bruke igjen da.


Jeg foreslo å fjerne halvveggen ved wc som delte rommet i to. Eierne var litt heldige for flis var lagt også under halvveggen så den kunne enkelt fjernes og flisene på gulvet kunne beholdes. Varmtvannsbereder ble delvis innbygget (men fortsatt adkomst til den hvis det skulle bli behov) Hyller/skap foreslått i området mellom dusj og hjørne.

Skyvedører med speil skjuler vaskemaskin og tørketrommel samt fryseskap. I tillegg er det plass til trådkurver hvis en ønsker det.

En liten flyttbar modul ble foreslått plassert mellom stålvask og skyvedører. Kjekk å sette fra seg ting på samtidig som den er enkel å flytte unna hvis en skal ha tilgang til plass bak skyvedøren nærmest. (Smart å feste hjul på den modulen). Dusjkabinett med skråinngang for å ikke gjøre det for trangt ved wc.

Og slik ble det:


Speildører som skjuler vaskemaskin/tørketrommel samt fryseskap. Økt romfølelse og ryddig ved bare å lukke dørene.

Forheng under stålvasken som også skjuler skittentøyskurv/bøtter etc. Varmtvannsbereder er delvis innbygget og har fått samme type forheng som under stålvasken. Hyller på veggen. Flisene på gulvet er beholdt og hele halvveggen ble fjernet. «Sår» på veggen der halvveggen var festet, er skjult med en enkel hylle. Stålvasken er blitt nedfelt i en benkeplate og hvis dere ser ekstra nøye på bildet så har de også laget «lokk» på stålvasken av en benkeplatebit. Litt større benkeplass når lokket ligger på:)

Med tanke på utgangspunktet og alt som skulle hensyntas så synes jeg det ble en praktisk og fin løsning. Mest fornøyd er jeg med at det også ble ganske så god plass til dusjkabinettet og at rommet virker større enn før selv med mer innhold:)


Eierne er godt fornøyd og takkerfor at jeg fikk lov å vise dette på bloggen:)

Reklamer