Vel overstått


Vel overstått med konfirmasjon her i huset og det ble en kjempefin dag selv om været var surt. Et bittelite bilde av selve konfirmanten er tatt med. Snute mot flat-trykt liten nese. Bildet ble også brukt som kake-bilde på en stor marsipankake og det er konfirmantens «gammel-tante» som fikk tatt det blinkskuddet for mange år siden.

Masse deilig mat på tapasbordet hvor det også var varmrøkt hjortekjøtt fra Torsvoll hjorteoppdrett på Røros….skjært i tynne skiver som smelter på tunga…..

Tapaspølse og morrpølse fra «svin på skogen» Anbefales. I tillegg har vi tidligere smakt på indrefilet av svin på skogen…..utrolig god:)

Den knallblå kaken i 2 etasjer har frøkna laget. Sjokoladekake med vaniljekrem. Hele kaken er kledd med marsmallows-masse….marsmallows som varmes litt i mikrobølgeovn røres sammen melis og farge til en masse som er enkel å jobbe med. Froskene og blomstene er laget av samme type masse. Veldig søtt;)

Etter noen dager med selskapeligheter så er vi egentlig godt forsynt og fortsatt mett så prosjektet idag frister egentlig ikke……bake mer…

Verdens beste (Kvæfjordkake) skal lages for imorgen er det 17.mai og hvert år så bidrar vi med kake og dessert i et middagsselskap hjemme hos far. Skal nok få opp matlysten til imorgen selv om dette ikke frister idag;)

 

5 thoughts on “Vel overstått

 1. Fint at allt gikk bra. Maten sees utrolig lekker ut. Og den blå kaken er jo en drøm.Og Kvæfjordkaken høres veldig godt ut også. Ha en kjempefin nasjonaldagen i morgen og forhåpentlig godt vær. Jeg krysser fingrene mine og jeg skal flagge det norske flagget her også. :)

 2. Kaka så jo helt lekker ut, og jeg tenker maten smakte godt!
  Godt med alt som er ferdig, alltid litt ekstra pes med en konfirmasjon;)
  Kos dæ masse i morgen, klem fra mæ som rømmer byen;)

 3. Gratulerer med konfirmanten ;-) Mat og kaker hørtes bare nydelig ut!!!
  Kvæfjord er en av mine favoritter..å spise vel og merke, har aldri bakt den.
  Ha en topp 17. mai, klem fra Guri som skal bruke dagen til fjelltur..hvis det blir ok vær….

 4. Vel overstått og gratulerer med konfirmanten;). Masse flotte bilder. Et alldeles nydelig bilde av snute mot nese da. Den blå kaken var jo utrolig flott. Så flink hun er altså;). Kvæfjordkake er veldig godt, men også utrolig mektig. Bakte den mye før, men fikk vel litt nok hehe. Men, passer på å ta et stykke når jeg blir servert da;).

  I nyhuset holder elektrikerne på, og mureren monterte peisen på i dag. Vi får nye fliser i hallen, og det er mulig vi beholder flisene som de er på badet i 2 etg.. Slik er ståa akkurat nå;)

  Ha en fin 17-mai feiring;).
  Klem fra Østlandet

 5. Gratulerer med vel overstått konfirmasjon, og gratulerer med dagen i dag!
  Mat og kake så fantastisk ut, og hjorten var nok av beste slaget!
  Ha en riktig god feiring av nasjonaldagen med «verdens beste» på bordet.
  Her reiser vi snart på hytta for å feire, for første gang på denne dagen.
  Klem fra Kristin

Kommentarfelt:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s