Vi la Historiske fliser i gangen. Disse flisene krever litt ekstra innsats både når de legges og etter at de er lagt, men det er verdt det:) Måten vi gjorde det på viser jeg her:

På forhånd var det gamle gulvet revet ut. Ny papp og isolasjon er lagt under vannfaste sponplater. Varmekabler skrudd fast i netting og avrettingsmasse på toppen klart for flislegging.

Når vi la disse flisene i gangen så var gubben litt oppgitt i starten for han fikk klare formaninger om hvordan han måtte gjøre det. Overflaten på betongflisene er ubehandlet. Rene hender og lite søl er påkrevd……ikke akkurat hva gubben har vært vant til når han har lagt flis tidligere. Men det gikk SÅ bra når han hadde kommet igang.


Hver flis ble kjapt dyppet i vann før den ble lagt ned på flislimet. Vinkelsliper ble brukt for å kutte flisene. Hos oss ble det mye tilpasning langs skrå vegger og hjørner men ikke en eneste flis ble ødelagt unødvendig.

Litt utregning og «prøvelegging» måtte til for å finne ut hvor det var smart å begynne flislegginga.

På nettsiden til Historiske fliser ligger det også en liten filmsnutt som viser flislegging.


Gulvet fikk tørke i et par døgn etter legging


Støvsugde så i sprekker og tørket av støv på flisene. Noen få flekker ble fjernet ved å pusse lett med fint sandpapir. Brukte deretter et tykt lag klinkerolje hvor vi behandlet felt for felt og tørket av litt overflødig olje etterhvert.

Fuging av gulvet og vi brukte nesten hvit fug. Flisene ble rengjort for verste søl og lett vasket av med svamp og vann.

Når fugen var tørr var det ny runde med oljing.

fra FLUGGER

Med tørt gulv så var det deretter klart for intensiv grønnsåpebehandling. Først blandet veldig konsentrert og påført med en klut. Tørking og ny runde med grønnsåpe. Tror vi påførte dette 6-7 ganger med ca halvtimes tørketid mellom. Kjapt gjort egentlig.

Leggeanvisningen hos HISTORISKE FLISER


Nå brukes gulvet og jeg finnes ikke redd for at hundene skal greie å ripe det opp når de utålmodig tripper for å dra ut på tur. Isbrodder under skoene er heller ikke noe problem. Kjempefornøyd er vi.

Bildet under er av gangen helt ferdig og jeg har latt gulvet spille «hovedrollen» i gangen.  Hele gangen ser dere her: Gangen før og etter

Reklamer