I det store husprosjektet skal det selvfølgelig være bad. Marilinns blogg Ett lite bad i 1. etg i tilknytning til gjesterom/kontorrom, en wc ved inngangsparti og et stort bad i 2. etg.


Dette bildet er av det lille badet i 1. etasje. Byggeregler og universiell utforming må hensyntas og ekstra viktig er det å følge dette i dette husprosjektet siden mannen til Marilinn benytter rullestol. Les mer om reglene under her:


Link til reglene: Byggeregler bad/toalett

Plassering av wc ble ett tema på dette lille badet. Jeg foreslo å henge wc  på vindusvegg for at område foran wc skulle bli romslig nok. Det trengs en snusirkel på 150 cm i diameter foran wc og bredden på selve badet er 2 meter. Det gikk ikke å plassere wc på vindusvegg i forhold til at vindu da måtte flyttes litt og at prossessen med husproduksjon var kommet for langt. WC er derfor hengt på vegg mot gjesterom/kontor. Valg av type wc vil være viktig for å unngå at plassen foran wc blir for liten. En skrå montering i hjørnet ble også vurdert men ikke tenkt mer på……men faktisk mulig at det er nødt til å vurderes med tanke på plassen foran wc. Bedre plass foran wc med skråmontering.


Hva som skal være på vegger og gulv er uavklart enda. Sklisikring i form av sklisikker flis, belegg…..


Det er ikke plassert annet enn servant på langvegg. Ryddig gulvplass siden rullestol skal manøvreres lettest mulig inne på badet. I dusjen er det god plass og det er inntegnet en plassbygget benk. God plass til å forflytte seg fra rullestol og over på benk. Nisjer i veggen til shampoo og såpe. Dusj montert litt lavere samt at veggene skal være stabile nok til å kunne montere håndtak/støtte der det er behov for det. Nå kan det også tenkes at det blir en slags klappsete-løsning isteden for plassbygget benk i dusjen.

Ikke noe glassvegger eller skyvedører i dusjen. Kun enkelt forheng for å gjøre det enklest mulig med rullestol. Jeg har foreslått forheng ala panellengder med litt tyngde nederst i kanten som kan hindre at dusjforhenget ikke blir så «nærgående» men denne tanken er ikke ferdigtenkt.

Gode forslag på dette med dusjforheng (eller annet) mottas gjerne:)

Trykk på denne knappen i margen på bloggen til høyre for å se andre innlegg i dette husprosjektet:

Lyst til å designe ditt eget drømmebad? Test ut Room sketcher

Reklamer