Tidligere er det planlagt en del andre rom i det nye huset som Marilinn og familien skal bygge. Marilinns blogg  Dette prosjektet er stort og for å gjøre ting litt mer oversiktelig er alle tidligere innlegg om dette husprosjektet samlet under en «knapp» som heter STORT HUSPROSJEKT. Den finner dere til høyre i margen på bloggen.

Nye innlegg om dette husprosjektet kommer automatisk til å plasseres under «STORT HUSPROSJEKT»….for det vil komme en del innlegg i tiden fremover;)

Men nå planlegging av TV-stua:


TV-stua ligger ved siden av stue og det er vel fortsatt litt usikkerhet rundt hvor dør blir plassert og hvilken type dør som skal monteres. Jeg har tegnet inn med doble glassdører for å få maksimal utnyttelse av gjennomlyset i rommene. Passe på at TV-stua ikke føles «innstengt».


Bildet over er tatt fra stue og inn i TV-stue. Tapeten blir ikke helt slik på selve stue….og kanskje blir det malt vegg og ikke tapet også. Tapetforslag lenger ned i dette innlegget.


Utklipp av plan for å vise hvor tv-stue er i forhold til stue.


Tegnet i Room Sketcher

Bilde fra TV-stue og ut i stue. Skyvedør er også et alternativ som vurderes. Da kan den stenges ved behov samt at det blir enklere å møblere. Stilig med glassdører men begge løsninger har fordeler og ulemper. Vi skal heller ikke glemme at det skal være lettvint å manøvrere med rullestol i huset. Passasjer må være romslige nok og snusirkler på 150 cm i diameter må hensyntas når det møbleres.


Malt vegg eller tapet på en vegg og malt på resten av veggene er noe som vurderes. På bildene har jeg prøvd å bruke helt forskjellige forslag på veggene for å vise hvor mye et rom kan forandres. Fargene på vegg og møbler på bildene må ikke vektlegges så voldsomt for tegneprogrammet har begrenset utvalg og alle kombinasjoner er ikke helt heldige sammen. Det samme gjelder egentlig fargekart på nett fra leverandører av maling. Boks med malingsprøve anbefales;)


JOTUN fargekart pure harmony  Fine nyanser som kan brukes både i stue og på TV-stue f.eks Tidløs på stue og Sand i TV-stue.

NIB (norske interiørbloggere) har masse fin inspirasjon i «på tapeten»: Klikk inn her å se

Under her TV-stue med helt mørk tapet….


….og en litt «snillere» lysgrå tapet.


Tapet Wilma og Margareth fra Sandberg


Tapet Oskar og Anni fra Sandberg

Disse tapetene kan også passe inn i stua. Duse tapeter i grå-toner og dette var bare forslag fra en eneste tapetleverandør. Finnes jo mange tapetleverandører og jeg skal komme med flere forslag etterhvert. Tapetleverandører


Tapeten Waldemar fra Sandberg kan absolutt pryde veggen bak TV og male resten av veggene med bruntonen i tapeten eller en litt lysere.
Liggende, rustikk panel……


Marilinn har nevnt at hun kunne tenke seg en slags type rundtømmerpanel på en vegg i enten stue eller TV-stue. Da tror jeg det kommer til å passe best på TV-stua siden det med en gang blir en litt mer «rustikk» stil på rommet og TV-stua skal være lun og koselig. Stua skal være «pen»-stue og kan godt ha et litt mer «delikat» uttrykk. Dere skjønner sikker hva jeg mener.


Panelet ser sånn ut og bildet er hentet fra leverandør Moelven Bruke f.eks drivved-beis på panelet. Drivved-beis brukte jeg selv i den Furtebua vi beisa innvendig i sommer.


En krok i TV-stue med noen leker og bokhylle.

Neste som kommer på bloggen i dette prosjektet er gjesterommet som til daglig skal ha funksjon som kontor-rom.

Reklamer