Nå skal et bad og vaskerom planlegges og det skal være i  1. etg. av huset Line og familien holder på å bygge akkurat nå. Lines blogg  Kjøkkenet ble planlagt for en stund siden og mer om det HER. Familien har 3 små gutter og dette badet i 1. etg. vil i hovedsak bli «guttas» bad. I tillegg er det et stort bad i tilknytning til soverom i 2. etg. Det badet skal også planlegges men ikke idag;)

Første forslag:…og bildet sier vel ganske mye

Under er det utklipp av opprinnelig plan for bad og vaskerom. Egentlig en helt OK løsning hadde det ikke vært for at det er noen helt klare regler som må overholdes i forhold til BYGGEREGLER og Universiell utforming (klikk på uthevet tekst for å lese reglene). Dette er i 1. etasje av huset og wc må f.eks ha mulighet for at en rullestol kan ha en snuradius på 150 cm i diameter foran wc. En rask titt på plan under så blir det umulig.

Badet skal også ha gjennomgang til vaskerom. Skyvedør mellom bad og vaskerom.

Det er ønske om badekar og det er inntegnet. Badekar sluker plass på bad men er jo kjekt å ha, spesielt med unger i hus også. Jeg skal lage enda ett forslag der badekaret er fjernet bare så dere kan se muligheten senere.

Enda litt mer info om universiell utforming i denne artikkelen fra Aftenposten

Noen «bilder» laget i Room328:

Classic baderomsinnredning fra Svedbergs er inntegnet i dette forslaget: Svedbergs

….og badet med litt annen type flis

I dusjen kan det kanskje brukes en slukrist av denne typen fra Blucher

Vaskerommet ligger innenfor badet. Litt upraktisk plassert med tanke på å måtte gå gjennom badet for å komme dit, men sånn blir det. Gull verdt uansett med vaskerom. Vaskerommet har en bod i bakkant hvor også varmtvannsberederen blir plassert.  Dører på 3 vegger i vaskerommet. Ved å plassere dører litt smart så får en utnyttet rommet maksimalt.


Tegnet i Room Sketcher

Innredning på hele veggen uten dører. Vaskemaskin og trommel montert i søyle. På veggene mellom dørene er det mulighet til å montere tørkeskap/skap/skoskap. Litt grunn dybde på skap mellom inngangsdør til vaskerommet og skyvedør til bad. Det går også fint an å bare ha en lav benk der eller bare knagger.

Vaskerommet og badet skal jobbes med i enda ett forslag.

Reklamer