Byggeprosjektet til Marilinn og familien er godkjent og nå er det planlegging på høygir.  I dette innlegget er det stua som planlegges og i første omgang konsentrert om valg av ovn. I tillegg er det forslag til hvordan hjørnet kan utnyttes med plassbygget benk. Titt innom Marilinns blogg for å lese mer om husprosjektet.


Benken kan ha puter og brukes som sittebenk/kosekrok eller at en kan fjerne alt av puter og bruke den til å plassere krukker med planter. Kurver under benken hvor det kan legges ved. Hele benken kan mures opp eller kombineres med «føtter» i mur/siporex og topplate i tre. Malt plate på toppen kan også bli fint og gjerne la det flukte med vindusposter og avslutte vindusomramming i kant med benketopp. Inntil modulovnen er det plassert en sjenk som er tegnet inn på mål og som er et møbel de har fra før. Om den kan stå så nært ovnen kommer helt an på hvilken type ovn som blir valgt.


Tegnet i Room Sketcher


Utklipp av byggetegning. Pipe er inntegnet av arkitekten ned til høyre i hjørnet.

Inspirasjon fra Rais

Bilde lånt fra Rais


Lotus med bilde fra Bo Bedre

Hvordan montere en peis? Se her

Omramming til en peisovn kan også bygges med blokker av Siporex som pusses og males. Det samme med understellet til den plassbygde benken. Siporex finnes i omtrent alle byggvarehus.


Jersey fra Nordpeis  Flere ovner fra Nordpeis

Ovn som romdeler: (Veggen mellom stue og kjøkken) Ovn med gjennomsyn.


Vision line fra Peisselskabet


Hwam peis fra Bo Bedre

Ved å trykke på linkene over vil dere finne både modulovner og frittstående ovner fra leverandørene.

Siden pipa er plassert helt i ytterkant av rommet vil det være mulig å tilknytte utepeis på utsiden pipa. Trenger jo ikke å lages akkurat nå men en kan klargjøre for det under bygginga. Kun slengt frem som en tanke siden den overbygde terrassen ganske sikkert vil bli mye brukt …også på sene sommer- og høstkvelder. Knitring i ved som brenner og litt ekstra varme….DET er koselig det:)


Et absolutt ikke gjennomtenkt forslag men greit nok til å vise litt tanken….i farta ble det både golv og taklist med på utsiden av huset, pytt pytt. Kle hjørnet med stein og lek litt med utforming. Litt stein foran ildsted også. Plassbygge benk videre under kjøkkenvinduer, lokk på benken til å putte hageputer nedi, langbord foran……Hele den plassen er overbygd og kommer garantert til å bli et sted som blir mye brukt.

Mer av stua skal dere få se snart…..

Reklamer