«Vinkjelleren» eller rettere sagt «vinkottet» er tatt i bruk.

Hyllene er begynt å bli fylt med noe drikkeklart av vin mens annet godt kan ligge i noen år til. Rosevin på bildet over her……veldig drikkeklar:)

Litt før-bilder finnes HER og bilder av VIN-døra HER

Vin-kottet er laget i ett av 2 wc-rom i kjelleren;) Rivingsmatriell fra kjellerboder er brukt som hyller og rester av flis fra badet er lagt på gulvet. En litt morsom utnyttelse av et rom i kjelleren som ellers ville stått ubenyttet.

Rundt flaskehalsene har jeg knytta en liten hyssing med et lite skilt i sink. Sink-skiltet indikerer om vinen er til vilt, fisk eller «pimp» og ca lagringstid. Da unngår jeg å måtte løfte flasker ut av hylla unødvendig og tar bare en kjapp titt på skiltet. Vin som lagres må nemlig ligge mest mulig i ro samt at temperaturen bør være mest mulig stabil. Den gamle kjelleren er i så måte utmerket.

Ett par hundre flasker er det fint plass til men tviler vel egentlig på at det vil bli noen plassproblematikk;)

Det som er litt dumt er at jeg så absolutt ikke er noen vinkjenner men med den lille vinkjelleren så kan det bare skje forbedring på det området. Lære litt etterhvert og være litt mer målbevisst ved innkjøp.

Har DU tips til meg så tar jeg mer enn gjerne imot det. Tips til god vin som kan lagres av både rødvin og hvitvin, tips om din egen favorittvin, vin til mat som rype, elg, fisk, gode linker etc.

Noen tips hentes herfra:

* Vinguiden

* Vin i Adresseavisen

* Mat og vin i Aftenposten

* Viivilla – vinkjeller i hus

* Aperitif

* Bordeauxvin.no

* Vintips

* Tips om lagring etc

* Winesworld

Advertisements