Tredje runde og tilbakemeldingene fra Line er veldig positive:) Siden det haster litt med å få ferdig løsning, så blir det kjøkken-blogging idag også.


Familien likte denne løsningen best med kjøkkenet plassert i andre delen av rommet foran skyvedører ut mot terrassen. Jeg liker også denne løsningen best og håper det lar seg gjøre å gjennomføre.

På bildet over her er det brukt mørk benkeplate, bilde under grå/betong eller lignende. Vasken er plassert på veggen mellom høyskap og kjøleskap.  Helt sentrert i forhold til kjøkkenøya blir det ikke siden øya da kommer for nærme skyvedør til terrassen. Inntegnet så er det en passasje på i overkant av 1oo cm mellom øy og skyvedør. Såpass plass må det være. Enda litt mer romslig mellom kjøkkenøy og kjøkkenbenk.

MEN skal det store side-by-side kjøleskapet inn isteden for integrert kjøleskap?

ELLER skal det integrerte kjøleskapet puttes helt bort i hjørnet sammen med høyskap for stekovn og mikro?     Hva ser best ut og er mest praktisk?

Tegnet i Room Sketcher

Det blir bedre utnyttelse av arealet i rommet ved å plassere kjøkkenet i «trafikk»-området når en kommer opp trappa.  I tillegg er denne løsningen enklere å møblere. Det er heller ikke noe problem å dekke skikkelig langbord om en ønsker det.

PLANTEGNINGER på Lines blogg
NYTT KJØKKEN I NYTT HUS – DEL 1
NYTT KJØKKEN I NYTT HUS – DEL 2

Pipa har jeg flyttet til halvveggen ved siden av trapp. Nisje mot betongveggen kan utnyttes til å plassbygge hylle til TV, kurver med f.eks ved under hylla. Kanskje flere hyller nederst for å ha plass til dekodere og andre duppedingser. Planlegge litt sånn at kabelrot kan skjules på best mulig måte. her hjemme hos oss har vi en vanlig lysbryter på veggen som slår av alt som har med TV og dekoder å gjøre. Enkelt.


Vedovn er plassert i front på pipemur og vil ha synlig flamme til alle kanter av rommet. Eneste ulempen med den plasseringen er at den er litt nært trappa og valg av ovn vil være avgjørende for hvor bra det blir. En del tanker: Murarrangement og skråmontering…..dra frem en liten halvhøy vegg akkurat der trappa kommer opp, modulpeis som er halvhøy som går kant i kant med murpipa. Mulighetene er mange og det er god plass bort mot kjøkkenøy som i dette forslaget er krympa betraktelig. Ovnsløsning må tenkes videre på. Innspill??

I underetasjen vil det være OK at pipa blir plassert på dette stedet. Kun små justeringer som må gjøres der i forhold til det som opprinnelig er planlagt.

Nederste bilde er utsikt fra når en står bak kokeøya og ser utover i rommet mot spiseplass og stuekrok. Hvilken type kjøkkenventilator? med glass eller uten glass, rund, firkantet, ett stålrør eller 2 sånne stålrør sammen?

Så får vi se da hva som skjer videre……..

Ta kontakt dersom du ønsker hjelp til DITT prosjekt: kontakt Marit

Reklamer