Nytt kjøkkenprosjekt og denne gangen skal jeg hjelpe Line:) Line har egen blogg og den finner dere her

Utgangspunktet er at jeg skal lage en kjøkkenløsning som skal inn i ett nytt flott hus som familien holder på å bygge akkurat nå. Under her er utklipp av plantegning og kjøkkenet er tenkt plassert til høyre for spisebordet som er inntegnet. Resten av plantegningene ser dere inne på Lines blogg i denne linken: Plantegninger

Åpen løsning. Halvveggen ut mot trapp samt hele veggen uten vindu ved siden av spisebordet, skal være synlig betong. Røft og pent.  Mannen i huset ønsker seg ett kjøleskap . Ett sånn stort ett i rustfritt stål som lager isbiter, så det er hensyntatt i dette første forslaget.

Første forslaget er første tanke som jeg tenkte når jeg så plantegningen men det blir garantert ikke siste;) Ett sted må man begynne så derfor…..her er første forslag:

Stor og bred kokeøy med fritthengende ventilator. Takhøyden er 260 cm og sammen med store vinduer i hele stua så gir det god og luftig romfølelse. Vinduenes bredde er i samsvar med tegninger men høyde er tatt litt cirka og utseende er ikke helt sånn som de skal være……det var disse manglene i tegneprogrammet da……Hovedhensikten med denne runden er å finne en kjøkkenløsning så konsentrer meg om å få til den;)

Jeg har som vanlig brukt Room Sketcher på bilder og plan av kjøkken

Putter inn litt inspirasjon underveis som denne fritthengende ventilatoren fra Røros Metall

Bildet viser type: Vanilla fra Røros Metall … og de har flere utgaver av denne «heis»-ventilatoren

Tegnet løsning har skap som er 220 cm høye. Overskap er smale skap i 2 høyder hvor skapdør vippes opp. 1 meter brede og 35 cm høye hver modul. Toppen på overskap flukter med toppen på høyskap. Det er kun en type høyskap for stekovn/micro i tegneprogrammet så utseende på den modulen kan jeg ikke gjøre bedre. Standard modulmål er brukt. En kan leke med lys over og under skap samt la den ene rekka med overskap ha front av f.eks frostet glass etc…og montere lys i de. Mulighetene er mange.


Bilde av øyløsning KVIK kjøkken….De fleste kjøkkenleverandører kan levere tilsvarende løsning så tar det bare med som ett eksempel. Oversikt over masse kjøkkenleverandører finner dere i et innlegg i bloggen min:  kjøkkenleverandører

Mellom overskap og benk så er det egentlig greit å beholde betongen synlig. En glassplate kan tilpasses for å hindre flekker av vannsøl etc. Jeg er egentlig tilhenger av takhøye skap på kjøkken men på dette kjøkkenet så er det litt kult å la den fine betongen være synlig siden de har muligheten.

Benkeplater er alltid ett viktig tema og i dette forslaget har jeg prøvd å få frem heltre eik som benkeplate i tegneprogrammet. Familien har et spisebord og benk i samme material. Greit å benytte det samme hvis en har mulighet eller bruke helt annet materiale på benken. Polert betong kanskje? Eller blir det for mye betong da? Stein? Corian? Det ligger også en oversikt over benkeplater i ett innlegg på bloggen min. Benkeplater


Kokeøy med 60 cm dype skuffemoduler fra «koke»-siden og i front 35 cm dype skap. Overheng i front sånn et det er enkelt å bruke barstoler…..veldig så kjekt når 1-2-3 gutter i familien skal spise pannekaker samtidig som det stekes:) Nå må vel kanskje de guttene bli litt større før de rekker opp, men det går fort;)

Tegnet i samme slengen en variant hvor det store kjøleskapet vandret ut og ersattet det med et integrert kjøleskap. Oppnådde samtidig å få til et mer ryddig og balansert uttrykk. ( men skal ha det kjøleskapet i tankene på senere forslag;)

Det er ikke helt enkelt å tilpasse alt helt perfekt så se bort fra den stygge kanten på benkeplata…..her er det tanken som teller;)

Helhet i rommet er viktig når en skal lage en løsning. Familien har et spisebord som måler 240cm x 100cm og som det er ønsket skal få plass til. Enkelt å bare putte på plass og riktig så pent……men det er dette som faktisk blir en utfordring…..

Kokeøya sluker plass og den kan selvsagt gjøres mindre dyp. Utfordringen er at det også skal være plass til en salong i dette rommet og da hjelper det litt lite å bare krympe kokeøya. Se utklipp av plan på øverste bilde.

Med kokeøy så blir plassen «spist» opp rett og slett. På planen under ser dere hvor stor plass spisebordet faktisk krever. Bordplata er inntegnet med oppgitte mål 240cm x 100cm.

Utfordringer trigger meg og det kommer selvsagt nytt forslag;) Setter pris på synspunkter og innspill underveis for her finnes det ikke noen fasit……….

Reklamer