Hiver meg med på konkurransen inne hos  Moseplassen: Byggverk i hagen…..Fristen utløper 14. september så flere kan rekke å delta:)


Hagen våren 2011


Hagen med bilde tatt i samme vinkel, august 2011


Lebeplantning skal vokse opp å dekke naboens mur helt bakerst samt at det også mangler å plante mer i denne nye delen av hagen.


Runde stein skal legges langs muren og huset. Topp på portstolper mangler også så ikke helt ferdig.


Steinmur ble lagt med hjelp av gravemaskin pluss at gubben var med. Murblokker som ble til overs ble klyvd med hammer og meisel. Mer om det her. Så ble den klyvde steinen lagt som tråkkheller som en sti fra gårdsplass og rundt huset ut i bakhagen. Stein er lagt langs kantene på bed sånn at det er enkelt å klippe plen også rett over tråkkhellene.


Plantekasse fungerer som «romdeler» i hagen samt at den gjør at bakhagen blir fullstendig inngjerdet. Kjekt med tanke på at hundene kan springe fritt der. Hageport og en liten plantekasse av stein som fortsettelse av «sperringa»


Før og etter på baksiden av huset mot bakhagen. Etter-bilde fotografert august 2011, før-bilde fotografert vår 2009. Nesten samme vinkel.


Levegg er bygget i vinkel og avstivet med plassbygget benk.


Terrasse ble bygget og ny trapp opp til verandadør. Under trappa er det en putekasse på hjul.

På enden av terrassen ble det bygget en plassbygget benk av restmaterialer. Mer om den her. På hver ende av den ble det laget benkeplater av betong mens toppen av den er av treverk. Toppen kan løftes av og da er det plass nedi kassa til vinterlagring av utekrukker.


Den fungerer også som «stellebenk» til hundene siden den har så fin høyde.


Ett bed er laget i hjørnet på terrassen. Plommetre og markdekkende roser. Stein og noen kamskjell som pynt.


Gubben har laga 3 enkle hageporter og 1 dobbel port.

En plantekasse er montert på toppen av en liten steinmur ned mot nabo istedenfor gjerde på akkurat den delen. Plantekassa fungerer som salatbar og plass for noen urter etc.


Stakittgjerde ble bygget rundt hele hagen. Mer om bygging av salatbaren, stakittgjerde og hageporter


Enda en plantekasse som er plassert ved den doble hageporten som er montert mellom huset og garasjen. Plantekassene ble laget av restmatrialer etter bygging av stakittgjerde. Tanken er at det skal vokse Villvin over porten.


Før-bilde inngangsparti våren 2011


Etter-bilde tatt i samme vinkel august 2011. Steinmur er på plass og hvit singel er brukt på gårdsplassen. Eviggrønt er plantet langs fortau på toppen av steinmuren. Trapp opp til ekstra biloppstillingsplass. Bygging av steinmuren ser dere her

Masse flotte prosjekter deltar i konkurransen og det er en god ide å ta turen innom for å se på bidragene. Moseplassen – byggverk i hagen

Reklamer