Kjøkken – del 5

Først må jeg si tusen takk for masse hyggelige tilbakemeldinger både her på bloggen og i mailboxen:) Veldig morsomt og motiverende:)

Men tilbake til kjøkkenplanlegging…… Tove har nemlig funnet ut hvordan hun sånn cirka vil ha sin nye kjøkkenløsning:

Helt «ren» kokeøy uten vitrineskap.

KJØKKEN DEL 1
KJØKKEN DEL 2
KJØKKEN DEL 3
KJØKKEN DEL 4

Plassering av kokeøy i forhold til vindu er ønsket symmetrisk men hvis en skal gjøre det så blir avstanden mellom kokeøy og vask unødvendig stor. Det kan virke mot sin hensikt så tenk litt på det. At symmetrisk plassering blir penest er jeg helt enig i men en må veie det opp mot det praktiske.

Ikea-planneren er brukt: Ikea

Under vasken er det flere muligheter og jeg har allerede endret løsning i forhold til det det er bilde av under her. Bredden er akkurat i underkant av 3 meter på denne veggen og modulene må stables sånn at det blir minst mulig foringer. Samtidig så må det være nok foring ved kjøleskap etc. I tillegg må en passe på sånn at det er en fin skuff til å legge bestikk i og at det harmonerer litt med «linjer» på skuffer etc. Finjustere og tenke gjennom hva en aller helst vil ha i skuffer og skap der. Skapmoduler fåes i 50 cm men ikke skuffemoduler.

Vitrineskap eller tett skap som overskap må også vurderes før bestilling gjøres.

Oppvaskmaskin ønskes i høyden:) På tegning har jeg bare plassert en tom høyskapsmodul. Handymann i huset må modifisere dette sånn at oppvaskmaskin kan bli plassert riktig og solid nok. Jeg er litt i tvil om Ikea har fått noen løsning på dette. Fronter på skuff under og skap over må kjøpes etter at oppvaskmaskin er montert. Det vil ganske sikkert være behov for å kanskje bruke en foring i overgang dersom det blir «hull» å tette i høyskapsmodulen. Jeg vil tippe at kjøkkenfolkene på Ikea har mulighet til å bistå må denne problematikken sånn at det løser seg.

Skap i front på kokeøya ut mot spiseplass. Ryddig og flott uttrykk på kjøkkenet. I tillegg er det god plass til passasje og masse plass til ekstra skap på veggen mot spisekroken.

Lykke til da Tove:) (link er oversendt:)

8 thoughts on “Kjøkken – del 5

  1. Helt enig. Dette er den beste løsningen hitttil. Artig å være med på tenke-prosessen. Veldig bra at skapet under vasken kun er 60 cm. Da blir det mer plass til viktigere ting. Har egentlig bare et forslag dere kan vurdere:
    * at skuffeseksjonen til høyre for oppvaskbenken har 5 skuffer. Det er så mye som egner seg i de mindre dype skuffene.
    Og så bør kjøkkeneieren faktisk fordele servise, kjeler og matvarer på de forskjellige skapene på tegningen. Da er det lettere å finne om om noe skal være annerledes.

Kommentarfelt:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s