Det ble en lang runde med kjøkken dette men det er fortsatt løsninger som ikke er testa ut så må jo styre på til Tove blir fornøyd:) Klar for et nytt langt innlegg?

En variant hvor stekovn er løftet i høyden hvor det også går an å ha høyskap isteden for halvhøyt skap.

KJØKKEN DEL 1
KJØKKEN DEL 2
KJØKKEN DEL 3

Vasken er flytta litt nærmere vinduet og oppvaskmaskin monteres opp fra gulvet. Ikke alt lar seg gjøre i Ikea-planneren så her må dere se for dere at nederste skuffen blir montert under oppvaskmaskin og selve oppvaskvaskmaskina blir montert der skuff nr 2 starter. (handymann må improvisere litt for å få det til men det lar seg gjøre). Høyskapsmodul eller halvhøyt skap. Det er forresten nødvendig å ha vask og oppvaskmaskin på den veggen hvor det har stått før for å slippe mye rørleggerarbeid.

Det skal selvfølgelig ikke være flis på hele den veggen.

Både stekovn og oppvaskmaskin i høyden hadde vært praktisk å få til men på dette kjøkkenet går det på bekostning av andre viktige ting. Det blir mindre plass ved oppvasken og benkeplassen ved kokeplass blir mindre.

Den forhøyda modulen på kokeøya er praktisk men ser uryddig ut så må nok flytte den stekovnen. Viser likevel løsningen sånn at en ser flere muligheter og flere tanker kan dukke opp. Oppvaskmaskin i høyden synes jeg må prioriteres og litt mindre plass ved oppvaskbenken tåles. Viktigere å ha denne opp i høyden enn stekovnen. Vi bruker vel oppvaskmaskin hyppigere enn stekovn eller?

Dytter stekovnen under platetoppen:) Dette gir en ryddigere kokeøy og bedre arbeidsområde. Vitrineskapet eller ett annet skap kan plasseres utenom kokeøya også isteden for å bruke av plassen på kokeøya. Det er uansett ikke plassert på et veldig viktig arbeidsområde på kokeøya så det er greit at det står der. Full tilgang til skap/skuff under kokeøya i front også. Fint å «dele» opp veggen med skapet og en kan la vitrineskapet være et skille mellom forskjellige typer veggmatrialer som f.eks flis i kjøkkenkroken og panelplater/tapet i spisekroken.

 Hvitevarer på nett hos TRETTI.NO

Får ikke til å skille veggmatrialet i Ikea-planneren dessverre.

Oppvaskmaskina glimrer med sitt fravær men dere skjønner sånn ca hvor den skal stå litt lavere enn hullet på veggen ved kjøleskapet. Prismessig ligger kjøkkenet fortsatt rundt kr 50000. En kan også dytte den oppvaskmaskin ned på gulvnivå og heller ha stekovnen i det åpne hullet under mikrobølgeovnen. Utenom dette innlegget prøvde jeg også med denne høyskapmodulen plassert ved vinduet i hjørnet, men det var ikke noen bra løsning og det sluker romfølelsen. Koseligere og «luftigere» ved oppvasken med denne løsningen og også romsligere ved kokeøya.

Kjøkkenøya kan ha moduler i front som er halvparten så dype i form av skap og med overheng på benkeplata dersom en ønsker barkrakker i front. Med overheng på benkeplate kan det ikke være skuffer.

Ikea-planner


Kjøkkenet til Tovepia

Ryddig

Åpent, lyst og lett.

Tegnet i Room Sketcher

Underveis mens dette innlegget ble laget så måtte jeg selvfølgelig prøve ut en bitteliten vri. Avstanden mellom benkene er litt i overkant romslig så på det neste lille forslaget har jeg trukket kokeøya litt innpå vinduet. Det skal gå greit i forhold til brystningshøyde på vinduet som er 90 cm.

Dette siste forslaget er ikke «fintegnet» men putta bare inn en modul med 40 cm dypde under vinduet. Overse at skuff forsvinner inn i skap i hjørnene;)

Den modulen kan ha skap med innredning for avfallssortering til tomgods og papiravfall eller bare være vanlig skap for lagring. Alltid kjekt å ha plasser å putte høye blomstervaser og termoser så her kan en ha hylleplater i forskjellige høyder etter behov. Hekte kurv på innsiden av skapdør eller satt på bunn i skap. Vanlig restavfallsbøtte monteres under vasken med uttrekkskuff.

Ved å la dette være en modul som er 60 cm dyp så vil det «spise» for mye av plassen ved vasken. 40 cm dybde på benken under vinduet gir ikke noen god arbeidsplass men helt greit til å sette fra seg ting. Med kokeøy så blir det hovedarbeidsplass nr 1 uansett.

I hvert hjørne under vinduet så må innreding modifiseres med en slik løsning. Da må Toves handymann trå til igjen. Det må da velges vanlige skapmoduler der det fra før var inntegnet skuffemodul. Modulene er f.eks 60 cm dype og brede men det må innpasses med en smalere dør. Hyller eller uttrekksinnredning for å få utnyttet all lagringsplass i de modulene.

Kokeøya kan også flyttes nærmere vasken uten å bygge en skapmodul under vinduet.

Uansett hvordan en snur og vender på kjøkkenet så vil en god løsning også føre til at en må velge hva en vil prioritere mest. Hva en på sikt blir mest fornøyd med….viktigst med oppvaskmaskin i høyden…..eller stekovn?  Kanskje lage en løsning hvor stekovn og mikro blir satt i høyskap ved siden av kjøleskapet og ett nytt halvhøyt skap med oppvaskmaskin i høyden. Da må vasken flyttes i hjørnet og kanskje foran vindu sånn at det blir en skikkelig U-løsning. Tegner det hvis det kan være aktuelt…..det var dette med røropplegg da (pst…har fått beskjed om å ikke flytte for mye på det)……men gjennomførbart er det for vann og avløp blir skjult i sokkel.

Jeg sitter heldigvis ikke med noen fasit men håper tegningene hittil har skapt tankevirksomhet sånn at en god løsning dukker opp til slutt.

Hva ville andre ha gjort?

Putter inn en link med inspirasjon fra Bonytt: Fin inspirasjon

…..og helt til slutt:
Hvis andre trenger litt hjelp med planlegging så kan jeg kontaktes her: Kontakt Marit

Reklamer