Her kommer første forslag til løsning på Tovepias kjøkken.

Overskap midt i rommet er fjernet og ny kjøkkeninnredning vil være hvit eller off-white. Det i seg selv vil gjøre at rommet blir mer luftig og rommet vil føles større. Siden jeg fjerner overskapene på midten har jeg gjort plass til et vitrineskap  på veggen bak spiseplassen. Dette kan være vitrineskap som er av samme type som kjøkkenet. Slike moduler finnes ikke i dette programmet så skal putte det inn når jeg lager denne løsningen i en Ikea-variant.

Kjøkkenprosjekt del 1


Det gamle kjøkkenet har hatt veldig godt med benkeplass og skap.

Ny plantegning. Den vinkelen som går ut mot høyre er inn til stueareal og den delen er ikke tegnet riktig. Putta den bare på sånn at åpningen ut mot stua ble riktig. Stua er forøvrig utrolig stor bare så det er nevnt.

Ny løsning får store skuffer der det er mulig å plassere det isteden for skap. Stekovn er montert under platetopp på denne løsningen siden veggplassen ved kjøleskap er benyttet til å flytte oppvaskmaskin opp i høyden. Oppvaskmaskin benyttes mye hyppigere enn en stekovn i løpet av en dag og etter prat med Tove kjøkkeneier så kan det være hensiktsmessig. Det stjeler veggplass men det er fullt mulig å få til.

Fritthengende ventilator over platetopp som kanskje kan være av typen under her

Hvit kjøkkenventilator

Nettbutikk med hvitevarer:     Tretti

Eller denne fra Ikea:


Nutid kjøkkenventilator

Ventilator fra Gorenje (rund i rustfritt stål veldig lik den jeg har selv på mitt eget kjøkken)

Det finnes en drøss av kjøkkenventilatorer og i mange prisklasser. Glasskjerm på ventilatoren er stilig men krever hyppig renhold for å holde det pent.

Fliser på hele veggen i kjøkkenhjørnet og helt bort til vitrineskap. Overskap og høyskap er takhøye og avsluttes med taklist.

Prøvde å knote til oppvaskmaskin i høyden og hvis dere legger godviljen til så er det skuff under oppvaskmaskin som flukter med skufferekken ved siden av;) Mikrobølgeovn plassert over oppvaskmaskin og vanlig dypt skap over der. Når oppvaskmaskin plasseres i høyden kan den gjerne være helt integrert. Det må beregnes plass til foringer i forbindelse med vinkelen i hjørnet sånn at alt av skuffer uhindret kan åpnes.


Alt er tegnet i ROOM SKETCHER

Det er god plass til foring og på dette forslaget er kjøleskapsmodulen tegnet ekstra bred bare for å fylle det ut i dette forslaget. Større modul mellom vasken og oppvaskmaskin isteden for kanskje er ting jeg ser på i etterkant. Skal fintegne litt mer etterhvert sånn at det blir korrekte moduler i forhold til den løsningen som blir valgt når vi kommer et stykke videre i planleggingen. De første forslagene er bestandig mest tankespinn;)

En link til oversikt over benkeplater som jeg laget på bloggen for en stund siden: BENKEPLATER

Det er god plass i spisekroken og en kan vurdere om en ønsker en bredere halvøy med overheng på benkeplate eller evnt. plassere grunnere skap mot spisekrok. Romsligere passasje mellom enden på halvøy og vegg enn tidligere.

Utsikt inn på kjøkkenet fra stuedelen. Peisovnen står innfelt i en stilig nisje på kjøkkenet idag. Sorte detaljer kan brukes siden det allerede er innslag av sort.

Lysgrått på veggen med peisovn. Innslag av mørkeblått er ett tema siden de hvite kjøkkenstolene til Tove har mørkeblått trekk på setet. Det er også en av de fargene Tove liker godt og greit å hensynta dette i videre planlegging. Hvitt, grått og mørkeblått går fint sammen og er passelig nøytralt i forhold til stua innenfor. Skal komme tilbake til vegger etc.

Det kommer ny løsning samt at jeg skal legge en tilnærmet løsning av denne i Ikea-planneren……er bare bittelitt på etterskudd med ting så rakk ikke å få det med idag.

Som ekstra inspirasjon så legger jeg linken til NIBs kjøkkenutfordring som ble gjennomført tidligere i år: NIB KJØKKEN

Reklamer