Denne værhanen/værhunden står på mønet av gubbens «gildehall». Gildehall kan den ikke kalles pga av størrelsen, så jeg kaller den bare «Furtebu»….. og gubben rynker på nesa hver gang jeg kaller den det. Setterbu kunne den også vært kalt siden værhunden er en Engelsk Setter og gubben liker det navnet bedre;) men det blir nok «Furtebu» bua blir kalt.

Vi hadde en trivelig kveld med venner i Furtebua og det ble så vellykket at jeg fant ut at Furtebua var riktig kjekk å ha….og skal den brukes er det moro at den ser litt koselig ut også. Min interesse for Furtebua hadde til nå vært temmelig laber og det er ikke ett bygg jeg ivret etter å planlegge eller å bruke.  Min labre interesse hadde direkte sammenheng med at det faktisk mangler listverk etc. inne i selve hytta og at gubben starter på nye prosjekter uten å fullføre. Det er vel lov å endre mening?….digger den lille bua nå:)

I løpet av kvelden fant jeg fort ut hva som kanskje kunne bli kjekt å gjøre så dagen etter ble Drivvedbeis innkjøpt.


Furtebua før beising og bildet er tatt dagen etter «innvielsen».

Drivved beis fra Jotun ble brukt på alle vegger, tak og rundåser…….

…og da ble det slik:)


Fargeforskjellen på veggen over reindyrskinnet kommer av at panelet har stått tildekket med noe…..satser på at det forsvinner av seg selv etterhvert. Drivvedbeisen gjorde virkelig underverker innvendig:) I tillegg ble vinduskarmer og dørkarm malt med eggehvitt. Sprossene skal males men rakk det ikke i ferien så det får bli senere. Mangler noe beis utvendig på Furtebua også men rekker det vel før vinteren.


Røykhetta er laget av blikkenslager på bestilling (gubbens design ikke min….jeg ville ha helt rund hette;) Helt grei hette og den fungerer som den skal og den kan heves/senkes. Innebygd spjeld.

Nye lykter til å stæsje med i Furtebu ligger her hjemme i påvente av neste hyttetur. Flere skinn er også på vei.


Strømkabler ligger nederst i hjørnet og skal kobles til når elektriker kommer. Varmekabler er lagt i gulvet og funderer på å ha en lampe på utsiden og kanskje en innvendig……tenker litt på om jeg bare skal stearinlys og evnt. oljelamper og finner vel ut av det.

På hver side av de doble dørene henger en lyslykt fra Perfect Home. Knaggrekka var noe som var tilovers etter flytting fra forrige huset. Blomster plukket utenfor hytta i spann fra Felleskjøpet faktisk.


Betongplate ble støpt med hull i midten for fyring med ved. Betongplata trenger å behandles og dette er noe som skal gjøres når det blir tid til det. Mulig vi bruker små bruddskifer og «plastrer» plata med det samt fuging. Ildfast stein er brukt mot kanten i midten. Plata er armert så den skal tåle litt. Tips om støping av betongplate finnes her

Det er mye gjenbruk av matrialer. Vinduene var tilovers fra vår egen hyttebygging, verandadørene ble gjenbrukt fra huset vi bor i nå, benkene og trevirke i taket er matrialer som var tilovers fra nær families hyttebygging. Askeskuffen under ildsted er fra den gamle kleskokeren som sto i størrommet i kjelleren her i nr14. Murstein/teglsteinen er hentet fra vårt forrige hus og var tilovers etter hulltaking for dør i mur.


Kurv med småved som passer til størrelsen på hullet i betongplata

Skal plundre litt mer med ting og tang som skal gjøre det mer bekvemt å sitte. Prosjekt er allerede påstarta….mer om det senere.

Utebenken utenfor Furtebua ser dere her og mer om de gamle dørene her

Furtebua er liten men absolutt praktisk som en ekstra liten stue på hytta. Veldig koselig synes jeg også at den ble etter at jeg fikk tatt noen grep.

Håper dere likte omvisningen og ønsker dere ei god helg:)

Marit

Reklamer