Det jobbes fortsatt med stein i hagen. Bilder tatt med mobiltelefon siden fotoapparatet er på ferietur med frøkna.

Vinkelsliper blir brukt for å tilpasse små hagestein av betong som legges langs noen kanter her og der for å gjøre plenklipping enkelt. Sjekk «arbeidsbenken»:) Krangler gjør vi også om steinene skal legges i rette vinkler eller i buer;( …..og når vi ikke blir helt enige så blir det litt av alt. Gubben fikk tilpasset en liten bue på ene plassen og jeg fikk mine rette vinkler ett annet sted. Dere skal få se mer så snart skikkelig kamera er i hus igjen.

Når stein blir lagt i bue på denne måten så må hver eneste stein i «buen» skjæres litt med vinkelsliper. Blir jo pent da men uff så tungvint. Fiberduk er lagt litt innunder betongsteinen og inn mot husvegg for å gjøre det lettvint med ugress.

Gubben er blitt litt «stein-galen» denne uka og storkoser seg med hageprosjektet selv om det er tungt arbeid i solsteiken. Noen store steinblokker ble til overs etter mur-bygginga og av disse var det mulig å få klyvd løs flak av skifer.

Med slegge, hammer og meisel så fikk gubben laget nok steinheller til å få steinlagt en gangsti som går forbi karnappet. Steinhellen på bildet over her er klyvd løs fra en stor steinblokk…..»Homemade» steinheller som også ble gratis siden dette var overskuddsstein som ellers hadde havnet i steinfyllinga i biloppstillingsplassen:)

Steinhellene er lagt i grus og det blir sådd plen over det hele. Hellene er lagt sånn at det er enkelt å kjøre gressklipper over.

Det er egentlig mye som skulle vært på bloggen men jeg rekker det rett og slett ikke. Vaskerommet og badet til Marilinn skulle vært finmekket litt mer på. Kjøkkenprosjektet  tar form og innbefatter også et bad som skal flislegges med brune gulvfliser. Skapinnredning i plassbygde skapene i min egen gang samt at jeg får mine historiske fliser  denne uka. Den gamle trappa har skiftet farge og furtebua på hytta har fått tilpasset de gamle verandadørene fra huset i fronten…..det ble faktisk veldig så bra:)

Finvær og besøk også innimellom her som prioriteres fremfor andres prosjekter og blogging;) Det er jo faktisk SOMMER:)

Mobilbilde av Espresso som slapper av etter å ha sprunget ved siden av gubbens sykkel. Med varmen i Trøndelag disse dagene så har sykkel-trening med hundene blitt foretatt om morgenen eller kvelden…..eller begge deler:) Det er jo snart jaktsesong og da må gutta være i form;) Les; Når det blir jaktsesong så blir det ikke gjort noe her hjemme som innbefatter verktøy;(

Reklamer