Dere aner virkelig ikke hvor mye som har skjedd rundt mitt eget hus de siste dagene. Store murblokker har blitt plassert, støttemur er bygga og jammen fikk jeg ikke integrert en trapp i muren når jeg var utendørs for å snakke med gutta. De mottok bestikkelser i form av kaffe og nystekte vafler……og jeg fikk steinene plassert der jeg ville;) Murblokker tilovers gjorde at det ble en kjapp hageplanlegging på 2 minutter og vips….så fikk jeg også ny hagemur uten å ha tenkt på det før;)

Rekker jo ikke å blogge dette riktig enda for Marilinn har det litt travelt med det vaskerommet. HER kan dere klikke inn for å se tidligere innlegg i den saken og her er hennes blogg hvor det står mer om prosjektet: Byggeblogg Massevis av bilder av mur og stein er tatt og det kommer snart ut på bloggen men først må vi få til dette vaskerommet da……

Nå har de bestemt seg for å flytte på døren ut fra vaskerommet sånn at denne kommer nært opp til teknisk rom. Dette gir andre innredningsmuligheter på vindusveggen. Vinduet blir også endret til ett litt større vindu. Ny ide er da å prøve å lage en så stor skyvedørsgarderobe som mulig og med god dybde. Fortsatt anbefales kurvinnredninger på hjul og noen faste samt samme type kurvinnredninger i garderobeskap andre steder i huset. Tenk på hvor praktisk det store skapet blir:) Garderobestenger innerst kanskje i flere høyder, avtrekk sånn at skjorter kan tørkes på kleshengere, dele opp skapet litt i en tørkesone og en lagringssone?….kurvstativ på hjul så en kan flytte unna for å komme til og sjonglere med bruken av skapet. Stryketøy i et flyttbart stativ på hjul…dra det med ut og bort til strykebrettet…ferdig strøkne klær og brettet rene klær i kurver som settes inn i rullevogn som kan draes med rundt i huset for å «parkere» kurver i garderobeskap. Huset skal som nevnt tidligere ha heis pga av rullestolen. Innredningen av dette skapet må tenkes litt på og kanskje kan en kjøpe litt etterhvert alt mens en holder seg innen samme type kurvsystem. Når en har tatt i bruk vaskerommet så vil en oppdage hva en virkelig har bruk for.

Plassen til skyvedørsgarderoben er tegnet uten skyvedører foran. På halvveggen mellom skyvedørsgarderoben og tørketrommelen, kan det integreres et utfellbart strykebrett i veggen. Dette foldes ut og foran vaskemaskin og tørketrommel ved bruk. Et eksempel på utfellbart strykebrett finnes HER. I tillegg har Nibu en variant for å trekke ut fra skap. (bruk søk-funksjonen på Nibu.no og skriv strykebrett) Nibu har også skapinnredninger. Sjekk også ut kjøkkenleverandører….de fleste har løsninger for enten uttrekkbare strykebrett eller utfellbare:)

En fin link med inspirasjon til vaskerom: Room123

God benkeplass til å brette klær etc. Plass til ekstra hyller på veggen og knagger.

360 graders visning Kul måte å se hele rommet på:) Alt er tegnet i Room Sketcher

Benkeplaten ved vasken er avsluttet med bue for å gi god passasje med tanke på rullestol. En kan også ha en litt smalere skuffemodul på enden der men åpent under vasken. Jeg tror det blir enklere å ha det helt åpent siden rullestolen da får litt bedre plass å sno seg på.

Her er litt videre tanke om den skittentøyssjakt-løsningen og utnyttelse av tomrom under trapp. Integrere tomrommet under trappa i vaskerommet. I ytterste hjørne må det garantert være en form for stolpe/støtte som bygges inn. Lage så stort rom under der som mulig og velge/kjøpe/lage sorteringskurv-løsning for skittentøy på hjul i etterkant når en vet målene.

Veggskap må være takhøyt og mest sannsynlig må det bygges inn med plater i overkant for å dekke skittentøyssjakt fra badet. Mulig bare ha denne sjakta tett i forkant uten skapdører og kun hull i bunn hvor det lander rett i «sorteringssentralen». Alternativ skapdører hvor det åpnes og skittentøyet plukkes ut fra kurv i enden og derfra videre i «sorteringssentralen» rett under.

Alt etter hvor dypt en kan ha rommet under trappa, så kan en utnytte plassen med «rullende» kurver som kan trekkes frem. Åpning inn til tomrommet under trappa også fra siden.

For min del så føles denne løsningen som ganske god og gjennomførbar. Fleksibilitet er et stort stikkord siden vaskerommet også skal være praktisk for rullestolbruker.

Det var alt jeg rakk akkurat nå:)

Reklamer