Nå ble det litt mye blogging om bad og vaskerom men det får tåles.

Storprosjekt på hjemmebane her med svær gravemaskin på besøk og 30 tonn med stein som landet rett ved husveggen forrige dagen her…..bilder kommer selvfølgelig:) «snik»-tegner i småstunder når det passer sånn innimellom kaffe- og matlaging……må jo stelle litt pent med gutta;)

Fikk forespørsel om å bytte ut hjørnebadekaret med ett annet badekar. Da blir det sånn:

 
Bad tegnet i Room Sketcher

Mer om dette badet finnes HER. Badet og vaskerommet skal være i et hus som skal bygges hvor det også skal tilrettelegges for rullestolbruker og en egen blogg om dette byggeprosjektet finnes HER

Med et litt annet badekar så ble det spart litt plass på veggen med baderomsinnredning. Byttet litt plass på ting i tillegg sånn at servanten med åpen plass under kommer nærmest badekaret igjen. Et høyskap i hjørnet samt skuffemodul under servanten ved siden av der. Jeg har ikke glemt å plassere sjakten for skittentøy….har bare flytta den helt bort på andre veggen:)

Hvis dere ser på planløsningen og bildet over her så er det plassert et høyskap (eller litt lavere skap) der WC før var plassert. Høyskapet skal blant annet inneholde åpning til skittentøyssjakt. WC er nå plassert nærmere døra og hyller er inntegnet over WC. Samtidig er også dusjnisjen blitt litt dypere for å skape enda mer plass der.

Siden skittentøyssjakten nå har endret plass på badet så må den også endre plass på vaskerommet: (veggfargen på bildene under er valgt for å få fremhevet hvor skapene er;)

Tja, hvordan forklare dette enkelt…..Tanken er ihvertfall at de kurvene midt på bildet skal være «sorteringssentral» for skittentøy, gjerne høye kurver eller bokser på hjul som kan dras frem enkelt og rulle den bort til vaskemaskina. Halve ledige tomrommet under trappa kan benyttes som parkeringsplass for disse. Over denne «sorteringssentralen» så plasseres det et takhøyt skap som inneholder skittentøyssjakten. Skapet må ha en sidevegg på siden som går helt ned i gulvet og det løses enkelt med en foring.  Halvparten av dette skapet kan ha annen funksjon. Skapet kan være ca 30 – 40 cm i dybde. Blir det dypere så kommer den fort i veien pga av døren som slår inn i vaskerommet samt at det da vil virke litt ruvende.

Siste halvdel av tomrommet under trapperepoet kan kanskje benyttes til et plassbygget skap like ved døren inn til teknisk rom. Her må nok de som skal ha dette huset finne ut hvor mye plass det egentlig vil være under den trappa og om det lar seg gjennomføre å benytte noe av plassen til plassbygget skap/lagring. Det kan jo være at det ikke er gjennomførbart og da er det greit å få klarhet i dette så tidlig som mulig.

Det var også et ønske å få se vaskemaskin og tørketrommel montert på en skuffe-sokkel med skapinnredning på toppen.

Fortsatt høyskap og hjørneskap. Det blir mer lagringsplass med skap over vaskemaskin og tørketrommel men også veldig mye mindre benkeplass. 

Så er det bare å vurdere om en vil ha mest benkeplass eller mest lagringsplass……..

Nå trodde jeg egentlig at jeg ikke skulle tenke mer på dette vaskerommet men mens jeg lastet bildene til dette innlegget så måtte jeg faktisk flytte litt om på ting og tang….igjen;) Dette vaskerommet skal jo faktisk være funksjonelt for mannen i huset også som bruker rullestol. Kurvene på hjul under trapperepoet er ganske så smarte og de kan lett draes med bortover gulvet til vaskemaskin. Noe annet lurt kan kanskje være en annen modul på hjul (kurvstativ på hjul) for å legge tørt, rent tøy. Flere kurver sånn at rent tøy til hver enkelt i huset havner i hver sin kurv. Tøy til stryking kan også legges i kurver her klart til å dra frem for å strykes.

Modulen midt på bildet skal liksom forestille kurvstativ på hjul. Med en skyvedørsgarderobe plassert isteden for skap på ene veggen så kan rulle-stativet også parkeres der. Høyt eller lavt stativ. Det mest geniale vil være å kunne frakte med seg dette stativet når rent tøy skal legges i skap på barnerom etc. Huset skal også å heis:) Ved å velge samme garderobesystem (samme type kurver) i alle garderobeskap, så kan kurver byttes og de vil alltid passe. Vaskemaskin og tørketrommel har skuffe-sokkel og dype skap for lagring over.

Litt usikker på om plassen i heisen er stor nok til å romme både rullestol og «kurvstativ» på hjul. Alternativt så får en gjøre akkurat den jobben på en litt annen måte. Greit uansett å slippe og bære alt av tøy og sengetøy…heller rulle det rundt:) Skyvedørsgarderoben går helt inn i hjørnet som bør utnyttes med innredning. Garderobestang/hyller/plass til «kurvstativ på hjul» og plass til enda ett kurvstativ på hjul…..full mobilitet på innredning i den skyvedørsgarderoben. Flytte ut kurvstativene på hjul dersom en haug med skjorter på kleshengere skal tørkes på garderobestanga som kan monteres i høyde over kurvstativene. Skapet må i så fall ha luftespalter eller avtrekk i toppen.

Ble noen ekstra tanker her på slutten men denne løsningen kan kanskje gjennomtenkes litt mer av de som skal bruke vaskerommet:)

Reklamer