En litt annen løsning dukket opp etter litt grubling og den løsningen ble også godt likt av hun som eier huset:) SÅNN blir det:


Bilde over er kjøkkenløsningen tegnet i Room Sketcher
Tapet på endeveggen er satt inn tilfeldig og bare for å vise at det går an å «gjøre» noe på den veggen. Nå er den enkelt og greit hvitmalt. Fin vegg å montere hyller på:)

Veggen inn til soverommet er revet og den gamle innredningen er på vei ut. Den nye planløsningen for kjøkkenet har fortsatt kjølehjørnet stående på plassen det står men rett bak kjølerommet blir skapmodul for stekovn og mikro plassert i høyskap. Videre bak kjølehjørnet blir det matbod.

Ingen høyskap i enden av kjøkkenet i den siste løsningen men det vil være plass for skap der om en ønsker å komplettere med det senere. Dør inn til matboden er ikke tegnet inn her men det skal være dør inn fra kjøkkenet.


Bilde fra Room328

Kjøkkenplanlegging del 1
Kjøkkenplanlegging del 2

Det blir bygget takhøy topp på kjølehjørnet og takhøye overskap sånn at taklist kan få matbod, kjølehjørne og skapinnreding til å henge sammen.

Alloc er lagt på kjøkkengulvet og overgangslist mellom parkett til spisestue/stue.

Sort/brunt gulv som kommer til å bli veldig så bra mot benkeplatene som har samme fargetoner. Benkeplatene blir spesialbestilt på Ikea og blir snart levert.

Kjøkkeninnredning ÄDEL fra Ikea begynner å komme på plass. Det er gjort plass til en liten dør inn til matboden. En skyvedør var tenkt som løsning her men isteden ble dørhullet laget i størrelse slik at en gammel dør som var tilovers kan brukes her. Dør fra gangen beholdes sånn at boden blir 2-veis og en slipper å fjerne den døra og pusse noe på veggen i gangen. Huset har godt med bodplass og fryser blir plassert i en annen bod. Matboden i tilknytning til kjøkkenet kan derfor innredes med hyller og kurver til å lagre ting som er kjekt å putte unna kjøkkenskuffer og skap.


Bilde tatt i selve matboden. Bak høyskap med stekovn/mikro vil det bli plass til hyller. Plassbygde eller en reol-løsning.

Jeg selv har brukt et hyllesystem fra Ikea som heter Omar i mitt kjøkkenkott for å nevne en type reoler.

Mellom vinduene kommer det til å bli lagt flis helt opp til taket. Det vil samtidig dekke overgangen mellom soverom og kjøkkenet som synes på veggen. Den oransje fargen blir fjernet;) Samme type flis vil bli brukt mellom benkeskap og overskap ved vasken. Ventilatoren blir montert på flislagt vegg mellom vinduene. Vinduskarmene i huset er nå hvitmalt.


Bilde fra Room Sketcher

Akkurat så langt som dette er kjøkkenet kommet akkurat nå…….fortsettelsen av kjøkkenet må vi vente litt på for det er leveringstid på benkeplatene;)

Reklamer