Dette er et bad som er under planlegging i et helt nytt hus som skal bygges. Marilinn og familien skal bo i huset og hun har egen blogg. Mannen i huset er rullestolbruker og ting tilrettelegges i forhold til dette. Spennende prosjekt som jeg har fått lov til å rote litt med i bakgrunnen her i ganske så lang tid. Vridd og vendt på tidlige utkast av hustegninger og kommet med nye forslag som har vært helbom (og for å utfordre;) mens andre innspill har passet flott. De har vært flinke til å planlegge selv og Marilinn har brukt mange meter matpapir for å tegne forslag og nå har de omsider ferdige hustegninger:) Les mer på bloggen HER

Her er selve plantegninga av mitt forslag for badet:


tegnet i ROOM328

De ønsker å ha et hjørnebadekar, stor dusjnisje, lagringsplass, sjakt til skittentøy, vegghengt wc. Døra foreslo jeg mest mulig midtstilt og som skyvedør.

Jeg har plassert et høyskap på sokkel helt i hjørnet på badet ved servantene. (slagretning på skapdører er ikke justert helt) Dette skapet er ment å ha en funksjon i nederste halvdel hvor skapdør kan vippes ut hengslet i bunn. I skapet går det så en sjakt rett ned i et skap som er plassert på tilsvarende måte i vaskerommet. Alt av skittentøy havner da rett ved siden av vaskemaskin i 1. etg. Øverste del av skapet kan benyttes til å lagre håndklær etc.

En annen ting som er ekstra viktig på dette badet siden det også skal benyttes av rullestolbruker, er at gulvet er sklisikkert. Våtromsbelegg er blitt sterkt anbefalt av fagfolk. Jeg har hensyntatt dette i tegninger og på bildet over her er det brukt et belegg fra Tarkett. Klikk inn på linkene under her for å se flere varianter.

Inspirasjon og utvalg av våtromsbelegg: (de jeg fant i farta)

 Ifi    Forbo-flooring    Tarkett     Teppeabo   Teppeland   Golvabia   Gerflor

Det finnes en del litt kjedelige belegg men også sprekere varianter som den på bildet under:


Bilde fra Tarkett

Kommer litt an på hva som passer best til de som skal bruke badet. Et annet forslag jeg utarbeidet med gulvbelegg som ser ut som skipsgulv har Marilinn selv lagt ut på bloggen. Se bildene HER

Litt fra Forbo-flooring: Flott brosjyre med våtromskolleksjon 


Bilde fra brosjyren til Forbo flooring

Gerflor har en kolleksjon som heter Gerbad: En ganske så variert kolleksjon og brosjyre finnes her


(det marmorerte sorte belegget rett over her, nr 1177 er veldig flott…fint til hvite fliser på veggen og en av favorittene hos meg)

Jeg har lagt opp til et litt enkelt, klassisk og tidløst bad for denne familien i dette forslaget.

Litt farge på de lyse flisene som plukker opp fargen i gulvbelegget. Helt hvit innredning. En litt «renere» variant kan være å la flisene på veggen være helt hvite. Servantplate med 2 servanter hvor det er montert skuffemodul under den ene servanten. Enkelt å benytte den andre servanten med rullestol. Høyde på servant-benkeplate må justeres i forhold til rullestolbruker. Enkelt å rengjøre servantbenken når det er hel plate.

Speilskap med lagringsplass bak speilene. Plass til mange tannbørster i glass bak de speildørene. Barn i huset:)

I veggen over wc er det også plass til en grunt skap som f.eks kan romme toalettpapir etc. Dusjnisjen har jeg latt være uten noen dør/glassdør/skyvedør etc. Med tanke på dusjstol og rullestol så vil glassdører fort bli tungvint å håndtere. Det bør heller ikke være noen høy kant på gulvet i overgangen. Dusjforheng er kanskje det enkleste å bruke men med «lodd» i kanten nederst for å slippe at forhenget blir «nærgående». Klappsetet på veggen i dusjnisjen skal bare illustrere at det er tenkt på at akkurat det må på plass i en eller annen form.

Høyskapene ved siden av wc kan også lages større/dypere om ønskelig.


Granit multisafe er brukt på dette forslaget. Tar det med for å vise varianter. Tror kanskje dette helt mørke gulvet vil kreve litt ekstra innsats med tanke på renhold da ting synes veldig lett f.eks lyse hårstrå. Granit multisafe finnes i flere farger.

Ett annet gulvbelegg er dette:

Gerbad fra Teppeabo (Mer fra Gerbad over her og Teppeabo er forhandler)

Sjakkruter er ganske så klassisk og pent. Prøvde å putte det inn som en variant i tegneprogrammet men får det vel ikke helt klart frem at det er helt hvite fliser på veggene, hvit innredning og sort/hvitt på gulvet. Fint å kombinere med krom-detaljer på knagger, armaturer og håndtak.

Hvitt og svart som basisfarger gjør det også enkelt å få tilbehør på badet til å passe godt.  Jeg selv synes dette nederste forslaget er best pga av at sjakkruter på gulvbelegget skaper litt mer «liv» til rommet og det oppfattes som «rent». Lyst grått/beige kan fort bli kjedelig og litt trist i lengden. Dette er min oppfatning da;)

Som skap på badet er det mye som kan brukes og det meste på tegning over her er fra Scanbad. Ett alternativ kan være å bruke f.eks innredning fra Ikea. Stor valgfrihet og billig løsning.


skap og skuffemodul fra Ikea serie God morgen

Servantplaten kan en velge om en vil ha formstøpt med 2 servanter eller bruke en hel plate og felle ned servantene. En kan også ha servanter som «står» på plata. Skuffemodul under benken finnes i stort utvalg.

Når det gjelder valg av gulvmatriale så finnes det også sklisikker flis. En ting å tenke på da er at jo mer sklisikker flisa er desto vanskeligere renhold. Siden familien er anbefalt sklisikkert våtromsbelegg så har jeg ikke tatt med noen forslag på flis…..men anbefaler de likevel å ta en runde for å sjekke ut hva flisforhandler kan tilby av sklisikker flis. f.eks denne: http://www.hoganes.no/ Brosjyrer og katalog for nedlasting.

Hele denne greia er en prosess hvor eierne er blitt mer og mer klar over hvordan de vil ha det eller ikke vil ha det. Min ærlige mening tåler de godt å høre og det er ikke bestandig vi mener det samme……men sånt blir det gode løsninger av:) Herlig:)

Hvis noen har lyst til å bidra med bilder av eget bad hvor det er brukt våtromsbelegg så send meg en mail: losagb@online.no   eller legg inn en link i kommentarfeltet. Inspirasjon blir det aldri for mye av:)

ps: nytt kjøkken del 3 kommer snart…..

Reklamer