Flisvalget i gangen er omsider avgjort og nå er det nøyaktig oppmåling av en «kronglete» gang som pågår.  Det blir HISTORISKE FLISER av typen «Liten norsk stjerne». En bitteliten YouTube-snutt med legging av disse flisene finnes på nettsidene til Historiske fliser:


Flisene skal legges i yttergangen som har trapp opp til 2. etg.

Bilde av den gamle planløsningen viser at størrelsen på gangen ikke er så veldig stor.

Bilder av gangen slik den har vært.

Døra midt på veggen er nå blendet og dørhullet blir med på å skape litt ekstra dybde i et plassbygget skap. I hjørnet til høyre er det montert et ganske stort sikringsskap. Alt det elektriske er byttet ut i huset og samlet i ett sikringsskap. Utrolig masse ledninger går til det skapet og det har gjort det nødvendig å «jukse» litt for å skjule det verste.

Gubben fikk derfor beskjed om hvor skapet skulle stå:)

Gulvet i gangen er isolert etter at stubbloftsleira ble fjerna. Som gulv ligger det nå sponplater i påvente av avrettingsmasse, varmekabler og flis. Greit å skru skapramme fast i gulvet. Egentlig skulle det vært flis på hele gulvet og skap skulle blitt laga i etterkant, men sånn blir det ikke her. Gubben har hatt tid til å rote litt med skapbygging akkurat NÅ og da ble det påstartet.

I den lille gangen blir det nå plassbygget skap som dekker dørhull, sikringsskap og ledninger. Med en takhøyde på nærmere 3 meter så finnes det ikke skapskrog som passer inn så derfor må en lage ting som passer selv.

Skapdører fra Ikea hvor øverste dør er 40 cm x 57 cm og den nederste døra er 40 x 195 cm. Dørene ble montert sånn at det er plass til taklist øverst og høy gulvlist nederst. Feltet mellom øverste og nederste dør skal sikkert få ei profillist montert. Alt treverk skal hvitmales på alle kanter og skruhull skal dekkes til sånn at det blir litt fin finish til slutt.

Sikringsskapet blir skjult i et ganske romslig hjørneskap, skjult men samtidig lett tilgjengelig.

Skapene skal få hyller som deler skapene og bunn. Skohyller og hengemuligheter skal planlegges for å utnytte skapene optimalt.

Flisene kommer til å passe superbra til det gamle panelet og gangen totalt sett. Nå spørs det bare om gubben kommer til å rekke å legge flis før jakt og hundetrening blir førsteprioritet her i huset;) ……og gravemaskina kommer også i løpet av noen dager;)

Liten norsk stjerne fra Historiske fliser og det finnes mye fin info på sidene til Gamle Trehus

http://www.gamletrehus.com/ http://www.historiskefliser.no

Reklamer