Espresso er blitt 2 år nå. Rolig, herlig type:) Med båndtvang og lite løpetrening til fjells, så er det hagen som inntil videre er plassen hundene kan løpe fritt. Ganske så snart blir det nok sykkeltrening. Hundene skal jo greie å løpe timevis i fjellet når jakta starter og da må treningsgrunnlaget være på plass.

«Jakting» på småspurv i hagen er tidsfordrivet hundene holder på med…..her med Espresso som nettopp har spist smuler som er utlagt til småfuglene. Hundene «trener» seg selv i bakhagen mens gubben holder på med sitt prosjekt på framsiden av huset hvor han også «trener» litt. En sånn type mur som det er bilde av under her skal komme på plass.

Murblokker fra Oppdals sten. En gravemaskin skal mure dette samt ta resten av grunnarbeidet. Deler av grunnarbeidet har gubben måtte gravd ut selv. Dette også på grunn av at det har vært forsinkelse fra graverens side som muligens kommer i neste uke.

I påvente av den gravemaskina så fant vi ut at en plass til søppeldunkene kunne lages ferdig. Gubben gravde ut massen og massen ble forflytta med trillebår til den delen av hagen som ikke er ferdig ved den nye plantekassa i mur. På toppen av murkanten skal det bli hvitt stakitt. Videre bortover så var det en forvokst hekk som vokste. På tegninger hentet fra gravemeldingen.no, så var det avmerka vannrør/innstallasjon midt i hekken.  Dette trodde vi lå et par meter under bakkenivå. Mer forsinkelse på den gravemaskina gjorde at gubben igjen begynte å grave videre for det var jo kjekt å bli kvitt den gamle hekken med masse røtter etc. Under gravinga oppdaga han at den vann-greia lå helt i flukt med bakken……graving med gravemaskin ville garantert ha røsket opp hele greia. Flaks at gubben håndgravde:)….bonusen i tillegg er pene muskler:)

Til høyre på bildet er den vannkranen som sikkert er en gammel stoppekran. Når gravemaskina kommer så skal den fortsette gravearbeidet ca 20 meter. Murblokker skal deretter stables til en lav mur samt at en biloppstillingsplass utenfor bildet skal lages med mur av murblokker. Med jordpress fra gata så må murblokkene være av ganske stor størrelse.

I bakhagen er det heldigvis ganske så i orden. Kasan fyker rundt etter småspurvene som  leker «sisten» med hundene. Kasan litt mer ivrig enn Espresso. Espresso har liksom skjønt at dette ikke er Ryper og at lek med en tauknute er like morsomt. Må vel ta med at absolutt ingen spurv er blitt skada av hundene;) På bildet under sitter spurven like foran nesa på Kasan.

Kasan er ikke helt i formen til tross for ganske så høy aktivitet i hagen. 8 år ble han nå i mai og denne uka var vi hos dyrlegen. Litt prostata-trøbbel, urinveisinfeksjon, antibiotikakur og en liten svulst som mest sannsynlig er godartet. Vi skal tilbake til dyrlegen for dette blir fulgt opp.

Spurvene leker «sisten» og erter hundene.

Advertisements