3 sånne «portstolper» står i innkjørselen til nr 14 til fryd og forargelse. Smijernsport mellom 2 av stolpene ved innkjøring og en liten smijernsport for gangvei.

Synd og skam men jeg ville få fjerna den midterste stolpen og på bildet så er gubben allerede i gang med å fjerne steinplata på toppen av stolpen. Det var for trangt mellom stolpene og det gjorde innkjøring litt vanskelig. Smijernsportene er fine men vi får se om vi kanskje heller får brukt de et annet sted eller bli kvitt de på Finn.no. I vår innkjørsel skal de ikke brukes lenger. Midterste stolpe ble slått ned med slegge, meisel og hammer. Steinene kommer til å bli gjenbrukt i et annet prosjekt så de ligger pent stablet i påvente av ledig tid.

Hva stemor har å gjøre med dette stolpeprosjektet?

De vokser i skråningen der gubben holder på å lage plass til søppeldunkene. Tett inntil ytterste portstolpe.Mulig at akkurat disse blomstene heter noe annet enn Stemor men jeg er litt usikker.  Hele skråningen skal etterhvert endevendes med gravemaskin og stein skal komme på plass. Null mer plass til Stemor der da men jeg skal få plassert noen av disse et par andre steder i hagen:)

Søppeldunkene skal få fin «parkering» ved denne stolpen.

Ved siden av ytterste portstolpe som skal få stå, er gubben nå i gang med å lage forskaling. En sokkel på i overkant av 2 m x 1 m er støpt med isolasjon under og nå er det bakvegg og sidevegger som skal ordnes. Dette skal nå opp til fortauskant som kommer i bakkant av stolpen. Et hvitt stakittgjerde dukker nok opp på toppen av denne kanten for å dekke søppeldunkene i bakkant. I tillegg blir det nok plantet en klatrerose som kan få klatre på gjerde og portstolpe.

Mens sementen tørker så skal jeg redde stemorsblomster.

Kaffekoppen er fra et servise fra Porsgrund porselen.

og nå pynter kaffekoppen med blomster opp på glasshylla i kjøkkenvinduet

Reklamer