Her blir det i all hast lagt ut et forslag til løsning på et kjøkken. Gammelt kjøkken fra 80-tallet skal byttes ut med et nytt kjøkken fra Ikea.

Langt og litt smalt kjøkken hvor eier er klar over at det er litt for smalt mellom kokeplass og kjøleskap…..men løsninga blir sånn. Jeg har fjerna 2 store 60 cm dype høyskap som var plassert i gammel innredning mellom de 2 kjøkkenvinduene.

Skapdøra i hjørnet har fått håndtaket på snei, men har retta opp det på lagra tegning;) Overskap over platetoppen som har kjøkkenventilator i underkant. Takhøyt og skjuler kanal opp i tak helt inntil vinduet. Isteden for bare 1 overskap på den veggen er det penest med 2 overskap.  Åpent vegghengt ventilator vil komme i konflikt med vindu. Det MÅ derfor være skap der eller knote til med noe innbygging på annen måte.

Det må kontrollmåles skikkelig før bestilling. Plass til foring evnt. ekstra smalt skap på enden ved oppvaskmaskin. Det kan også være greit å lage den foringa helt inn i hjørnet ved oppvaskkum for å få bedre plass til uttrekk-skuffen under vasken. Litt ekstra plass er det også helt i andre enden av kjøkkenbenken. En får vurdere om en skal justere noe i forhold til skap og skuffe-størrelser slik at det passer best mulig. Foring ved veggen kan være greit sånn at skuffen ikke kommer i konflikt med dørkarm når den åpnes.

Fliser over vask haster ikke men kommer sikkert med forslag til det også;)

Lysmalte vegger, hvitt kjøkken og brunsorte benkeplater. Sorte håndtak og hvitevarer står til sorte detaljer andre steder i huset. Enkelt å gjøre kjøkkenet «varmere» med farger på noen blomsterkrukker og litt stjæsj som enkelt kan forandres. Persienner med farger eller ikke. Farger på f.eks ei Pappelina-matte på gulvet. Dekorativt og enkelt….sklir ikke.

Helt nederst i bloggposten ligger hele produktlista i en pdf-fil. Totalpris for alt er ca 57 000.

Hele kjøkkenet har i dag umalt panel i tak og liggende umalt panel på alle vegger. Alt dette skal males lyst:)…men halvveggen og veggen ved spiseplassen kan kanskje få noe tynn rehab-gips. Da kan det bli en glatt vegg der som blir fin med tapet:) En av mine favoritter under her:

Fra Scandinavian Surface og kan kjøpes via www.photowall.no

Eller en lengde tapet som festes på veggen og resten av veggen males i samme fargetone som en av fargene i bunn på tapeten……..

http://www.scandinaviansurface.com/products/panelpiece/silk-collections/ Klikk inn for det er masse fin inspirasjon.

Den enkle varianten som foreslås på den veggen hvis tapet ikke ønskes, er å ha veggen hvit og heller kanskje få laga noen fine lerretsbilder av egne valgte motiv.


Herstal Delti pendel. Kan bli fint med et par av disse over kjøkkenbenken. Pris ca 499 på Lampehuset.


Løp å kjøp…..Gavekortet kan utnyttes til kjøleskapkjøp som haster mest nå først…og deretter resten av hvitevarene. Dvs at 2 eller 3 gavekort kan bli en fin bonus til å kjøpe litt skuffeinnredninger etc. www.ikea.no

Her ligger hele produktlista som absolutt må gjennomgås med tanke på hvitevarer etc. https://nr14.files.wordpress.com/2011/02/ikea-liste.pdf

Eier av kjøkken får direktelinken til Ikea hvor plantegning ligger lagra. Enkelt:)

Reklamer