Det er skikkelig kjøkkenfokus på bloggen i enda noen dager og idag har jeg valgt å vise noen litt smarte ting som kan være kjekke å ha på kjøkkenet. Konkurransen kan du fortsatt delta på ved å klikke på konkurranse-knappen til høyre.
 
HAR DU NOE SMART PÅ KJØKKENET? TIPS GJERNE:)

 

 
Søppelbøtte nedfelt i benkeplata på min egen kokeøy. Ikke i daglig bruk men kjekk å ha:) Enkel å rengjøre. Fra NIBU. Kokeøya er det jeg er mest fornøyd med pluss benkeplatene i stein.

 

Kjøleskuffer fra Norcool. Ikea selger også kjøleskuffer. De ser praktiske ut, men jeg har ingen egen erfaring med de.

Bilde fra Norcool

 

Kontaktsøyle på kokeøy som trekkes opp. 3 stikk på denne og den blir mye brukt. Bilde fra mitt eget kjøkken. Fra NIBU
Avfallskvern er noe jeg ønsker meg på eget kjøkken i kjøkkenvasken, men her i Trondheim er det ikke lov å montere. Enkelte kommuner har forbud mot dette og Trondheim er en av dem. Nevner avfallskvern, men har ikke noe bilde;)

 

Kokende vann i kranen virker jo praktisk. Lage te kjapt – bare fylle koppen med vann fra springen:)

Quooker – Varmt vann i kranen. Bilde fra Quooker.no.

 

Sugebrett for sentralstøvsuger montert i sokkellist på mitt eget kjøkken: Foma

 

Smart lagringsplass med skyvedører. Bilde fra www.houzz.com
Custom pantry traditional kitchen

 

Bilde under her fra mitt eget kjøkken hvor jeg har 2 store speilskyvedører som dekker en dyp åpning:
Bak dørene er det plass til fryseskap og stålhyller hvor det er plassert kurver for tomgods, strykebrett og støvsugerslange til sentralstøvsuger. Vedposen med ved har også plass på gulvet inne i skapet. Dette gir null vedsøl ved kakkelovnen som står plassert like rundt hjørnet med ryggen inn mot dette skapet med skyvedører. Innmari praktisk og noe av det beste ved hele kjøkkenet.
Uttak til støvsuger oppe på veggen inne i skapet:)

 

Oppvaskmaskin montert i høyden ca 35 cm opp fra gulvet med skuff under. Behagelig arbeidshøyde, men det stjeler benkeplass. Kaffemaskina har jeg montert over oppvaskmaskin og det er praktisk med tanke på at den også må ha vanntilførsel. Benkeskap under kjøkkenvasken til å trekke ut. Søppelbøtte er plassert der.

 

Bilde fra www.houzz.com tatt med bare fordi det var lekkert og at bildet viser pipe/ovn mot yttervegg med vinduer ved siden av.
Wm. F. Holland/Architect/projects traditional kitchen
Reklamer