Dropslaging i nr 14:)

Søt stund med dropslaging. I gryta bobler massen som skal bli til drops. Superviktig at massen ikke er for kald eller for varm. Sprøyta er dosert med smakstilsetning.

Olje blir brukt til å pensle sakser som brukes til å klippe opp dropsmassen i biter samt at hansker og annet utstyr også blir olja. Det blir litt søl men sølet blir heldigvis begrenset til å være på kokeøya. Den tåler søl og siden benkeplata er av stein så tåler den også godt om det spruter glovarm dropsmasse.

Varm masse blir tømt ut på silikonmatte som er lagt på et stekebrett for å lage en fordypning. Så blir massen tilsatt smak og farge. Vi laga grønne, røde og lyse brune drops. Den grønne massen under her er epledrops. Dropsmassen blir jobba med til den begynner å bli litt seig.

Rød masse er kirsebærdrops samt at det i tillegg ble cola-drops. Klipper opp massen med biter som faller ned på et brett med melis. Det må helst gå litt fort for massen stivner og blir da håpløs å klippe eller skjære.

Rister av dropsene i et dørslag og lar de ligge til de ikke er varme lenger.

Så er det bare å pakke alt snopet i poser:) …..og det ble flere enn 3 poser da….

Og noe står fremme i skål sånn at en jevnt og trutt kan ta en smak…..smatt smatt;)

Advertisements