Vi har tjuvstarta med Lucia og bakt Lussekatter:)

Hele gjengen her i huset er litt i overkant glad i gjærbakst og spesielt lussekatter. Bakte en svær porsjon og mange lussekatter ble lagt i frysen. Det er litt sånn førjulskos med å hente lussekatter fra frysen som varmes bittelitt i mikroen og deretter nytes til en kopp te eller kaffe:))

Lussekattene ble kjempegode men kunne vel vært en anelse jevnere stekt. Stekovnen er fortsatt litt «sjuk» og venter på en del som er bestilt;) Å steke vanlig i ovnen er nå umulig men det går litt bedre ved å bruke varmluft. Purrer firmaet idag for blir lei av at ting ikke er helt iorden;) Oppskrifta jeg brukte er lagt under her……og det holder ikke med 1 porsjon;)

Lussekatter:
150 gr meierismør
5 dl hel melk
1 gr safran
50 gr gjær
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
150 gr sukker
13 dl hvetemel

Pensle med egg og pynt med rosiner
Stekes v/250 grader i 5-8 minutter

Oppskrifta er funnet her: www.tine.no ( Lussekatter) Der står det også fremgangsmåte for den som ønsker det.