Kjøkken skal på plass i Prosjekt B. Et småbruk som nettopp er overtatt og renovering er igangsatt. På bildet under sees plassen hvor kjøkkenet skal på plass.

Litt småting som må hensyntas med en innkledd kasse midt på veggen pga av bærebjelke. Vann er montert i hjørnet til høyre for det lille vinduet. Det gjør at vasken må stå i nærheten. Vinduet oppe på veggen skal være der. Eier har en drøm om å få plass til en kjøkkenøy……

Jeg har hatt litt lite tid til dette prosjektet og må innrømme at tegninger kunne vært gjort mer nøyaktig med litt finjusteringer på skap etc. Uansett så er dette bare en runde for å vise ide…..og dette prosjektet hasta. (ps. skapet i hjørnet er snudd feil…ser det nå;( Blogger det likevel for skal skjerpe meg i neste runde)

Innbygga kasse på langvegg kan enkelt integreres i et hjørneskap men benkeplate må selvfølgelig tilpasses. Skuffeseksjon under platetopp og grunne skap i front med overheng på benkeplate.  Kjøl/frys-skap og stekovn/mikro i høyskap. 

Fritthengende ventilator. Smart med skuffemoduler der det er mulig å plassere dette isteden for skap. Overskap over vasken og helt bort til hjørnet. Gjerne takhøye. Overheng på benkeplate i forkant fremkommer ikke på tegning. Endeplate på kjøkkenøya skal også på plass;)

En må finne ut hvor langt inn mot spiseplass en skal dra kjøkkenøya. Åpning mellom vask og kjøkkenøy bør egentlig være i overkant av 100 cm. En kan trikse dette litt ved å plassere grunnere skap mot halvveggen inn mot stua ved vasken. Kanskje glass/vitrineskap på enden av halvveggen som sikkert går enda litt lenger enn det jeg har tegna på tegninga over. Tegne om litt i neste runde.

Fra spiseplassen og inn mot kjøkkenet


Tegnet i viseno: www.viseno.no

Koselig spiseplass foran vindu.  Siden det er åpent inn mot stua er det også mulig å dekke skikkelig langbord.

Hva som kan bli best løsning på dette kjøkkenet er jeg litt i tvil om enda, men skal se litt mer på det. Innspill mottas gjerne:)

Reklamer