Det minste soverommet i leiligheten måler 2,5m x 4m. Bruken av rommet vil være gjesterom, hobbyrom, masse skapplass, kontorrom. Bilde under er lånt fra finn.no og viser det lille soverommet.

Et ønske om type seng på dette rommet er denne:

Hemnes Dagseng fra Ikea . Får ikke til å putte denne type seng rett i tegning, men bruker målene. Med den type seng som ønske så er det også enklere å ane stilen på dette rommet. Ser nå etterpå at vindusmål ikke er helt korrekte i forhold til bilde av rommet. Dette er noe som skal rettes opp og vil kanskje ha innvirkning på at senga kanskje heller bør plasseres i enden av en skapløsning og at pult heller skal få stå foran vindu eller inn mot langvegg.

Dette er det kjekke med å legge ting inn i tegneprogram. Løsningene og ideene kommer frem på en måte som gjør at enkelte ting sier seg selv.  

Lengden på rommet er 4 meter men dette må kontrollmåles før garderobeskap eventuelt kjøpes. Valg av veggmatriale er også med på å forandre mål. Under her har jeg bare brukt garderobeplanleggeren til Ikea og laga skapløsning på hele den ene veggen på gjesterommet. 2 meter med Pax Birkeland høyskap og 2 meter med overskap med grunnere dybde men samme type. Pax er anvendelig og flere fronter å velge i. 

Alternativt kan en kutte ut overskapene og heller ha hyller der.

Prisen for løsninga som vist er ca kr 8000. www.ikea.no

Senga vil ikke få plass dersom det benyttes 2 meter med garderobeskap-høyskap. Hemnes-senga er nemlig litt lengre enn 2 meter. Mulighet til å variere litt med skapstørrelser bortover veggen alt etter hva en ønsker å gjøre. Med skrivepult på enden kan størrelsen på pulten  krympes eller økes alt etter hva en setter inn av skap.

Litt nøytralt med hvite skap, hvite hyller. Her med hvitt panel og tapet på vegg ved skrivepult. En skrivepult under hylla kan enkelt tilpasses med f.eks ei hvit kjøkkenbenkeplate fra Ikea og løse bein i tillegg. Kappe benkeplata så den passer optimalt i forhold til garderobeskapene. Senga som er satt inn ser litt «trist» ut men kan lett gjøres mer innbydende:) Teppe som går til tapetfarge og noen puter.

På bildet over er det brukt en tapet som er det nærmest jeg fant som kunne ligne tapeten på bildet under fra Pip Studio. Frisk og morsom tapet.

Pip Collection by Eijffinger http://www.pipstudio.com/

Litt fantasi må til for å kunne vise ide.

http://www.vervedc.com/WebPage/WebPage.asp?Ref=8630 (bilde hentet herfra)

Den type tapet er nok greit å begrense litt til bare en vegg. Rommet er smalt og med en såpass «frisk» tapet med farge brukt på alle veggene, vil rommet straks bli enda smalere.  Bruker en panel på den ene lange veggen er det også enkelt å ettermontere hyller etc.

Litt blåfarger fra tapeten (som finnes i flere varianter) kan brukes på puter og tepper. Enkelt med hvitmalt panel eller bare hvitmalt vegg.

Tapet, panel, farge på maling etc. er ikke helt enkelt. Utrolig mye å velge i. Flügger har gjort det litt enklere. Nå kan det bestilles malingsprøver og tapetprøver sånn at ting enkelt kan prøves ut.

Masse flott tapetinspirasjon finnes også:

http://flugger.no/  Inspirasjonsbildet over her er med tapet fra Light & Bright….flott tapet som kanskje kan være noe å bruke i leiligheten. Finnes i flere nyanser. Tapetprøvene er billige og en får de tilsendt i form av A4 ark.

Et par andre plasser å finne tapeter: http://tapetgalleriet.no/ og http://www.borastapeter.se/main.aspx pluss at det finnes en drøss av andre steder. Nettstedet til Boråstapeter har også en prøvetapetseringsfunksjon i tillegg til at de har masse fine tapeter i flere kolleksjoner. En tapet som ser fin ut på en liten firkant trenger ikke å bli fin på en hel vegg.

Vil foreslå å velge samme type gulv i alle rom utenom selve gangen. Parkett står ikke på ønskelista til eierne, så viser Pergo som gulvforslag. Pergo living Expression

Grå eik plank. Dette er samme type gulv som vi brukte på stue, gang og soverom i 2. etg. hjemme hos oss selv. Bilder av stue/soverom hos oss. Kjempefornøyd og dette er gulv som tåler masse samtidig som det er pent å se på.

Siden gulvet er såpass robust kan det også brukes i gangen isteden for flis i leiligheten, men i mitt forslag har jeg foreslått flis for å bevisst lage ett skille i overgangen mellom gang og kjøkken/stue. Kan legge ut et forslag på begge deler litt senere. Alloc har også lignende type gulv så med tanke på pris kan det være kjekt å sjekke det ut.

Blir nok flere forandringer inne på dette rommet men nok i denne omgang for å kunne tenke videre.

Første del av Prosjekt K ser dere her

kommer mer…..

Reklamer