En leilighet skal pusses opp. Den ble kjøpt av et par som akkurat nå driver å river all gammel innredning og veggbekledning. Utrolig mye som skal gjøres og bildene under taler for seg….

(bildene er hentet fra Finn.no)

Leiligheten er en 3-roms og ligger i en blokk som ble bygd i 1955. Det er flere boder som kan disponeres i tillegg til arealet i leiligheten. Dette er verdifullt med tanke på lagringsplassen og at en har mulighet til å stable unna ting som ikke brukes så ofte. Størrelsen på leiligheten er i underkant av 70 kvm.

Bilde av plan er hentet fra Finn.no. Første tanke når jeg fikk oversendt dette prosjektet var selvfølgelig å rive vegg mellom stue og kjøkken…….men det lar seg ikke gjøre. Bærevegg, betong og blokk er ingen god kombinasjon så må nok la de fleste vegger stå ja;) Budsjett er en annen viktig ting når det gjelder oppussing. Skal en røre for mye på eksisterende vegger, så blir ting med en gang dyrere.  Det er idag avdelt med wc i eget toalettrom. Eiere ønsker å flytte toalettet inn på badet og de har tegnet et utkast selv over hvordan de tenker at det kan se ut:

I utgangspunktet ønsker de badekar på badet, sitteplass på kjøkkenet, spisestue, sofakrok og plass til ovn i hjørnet fra stua inn mot kjøkkenet (pipeløp som stjeler areal i hjørnet på kjøkkenet).

Mitt første forslag kommer her:

Kjøkkenet skal gjennomarbeides mer men er foreløpig bare tilfeldig tegnet inn for å vise tanken med å fjerne den lille veggen på kjøkkenet ut mot gangen. Ordne det litt mer åpent og luftig. Usikker på om den delen av veggen lar seg fjerne. Veggen mellom badet og «vaskerommet» blir endret litt. «vaskerommet» blir degradert til kott med varmtvannsbereder og hyller samt at jeg tar av dette arealet for å lage litt garderobeplass i gangen. Den er lang og smal. Et eget vaskerom er kjekt, men garderobeplass er kanskje mer verdifullt å prioritere her….ihvertfall hvis vaskesøyle kan få plass på badet.

125 cm bred gang så er det  plass til knagger og skoskap på veggene. Litt annen tapet og listverk i denne gangen så skal det straks se bedre ut:)

Vaskemaskin og tørketrommel har jeg plassert i søyle inne på badet. På mitt utkast er jeg litt i tvil om mål stemmer helt med det som er korrekt så her blir det garantert masse endringer…..men ideen lar seg vise uansett og det er ideen som er viktigst. Detaljer og optimal plassering av ting må jeg komme tilbake. Dusj med dører som kan slåes inn når den ikke er i bruk. Badekar hvor det også er plass på veggen til å ha et tørkestativ som kan foldes ut ved bruk. I tillegg blir det plass til f.eks stellebord på enden av badekaret dersom det blir tema etterhvert. Badet er tegna 5 kvm.

Innfelt skap i lettvegg over wc. Badromsinnredninga er tegnet med en bredde på 100 cm. Dusj krever plass og en kan også bruke badekaret å dusje i…..men det er litt tungvint så derfor har jeg skvisa inn en dusj utenom badekaret. Dusjen bør være av den typen hvor dører kan felles inn til veggen. En må også hensynta litt tilpasning i forhold til universiell utforming. Kommer tilbake med mer detaljer underveis i prosjektet.

Utsikt fra gangen mot kjøkkenet. Garderobeskap med speildør til høyre. Valgt flis som gulvmateriale med tanke på slitasje av utesko i gangen. Inn mot kjøkkenet er veggen fjernet til fordel for kanskje en kjøkkenbenk med litt overheng i front til frokostplass. Detaljer på kjøkken vil også bli tatt senere og valgte løsning er kjapt valgt for å vise rominndeling. Flere ting som må hensyntas på kjøkkenet som for eksempel pipa. Mulig det ikke kan stå innredning inntil. Det er sånne ting som må avklares.

Soverommene kommer jeg også tilbake til og der er det foreløpig bare satt inn tilfeldige saker for å vise bruken av de litt mer oversiktelig. Et hovedsoverom og et gjeste/hobby/kontor-rom. Skal jobbe mer med de rommene.

Alle tegninger er tegna i Viseno. www.viseno.no

Knallrød sofa står kanskje ikke øverst på ønskelista til eierne, men putta inn foreløpig. Stua er 20 kvm. I hjørnet er det plassert en vedovn og røft veggmateriale på hele veggen inn mot kjøkkenet. Skal «leke» litt mer med det.

Som alltid så er det bare å komme med innspill. I dette prosjektet blir ting til underveis og lar seg enkelt endre på…ihvertfall på papiret;)

Satser på fortsettelse imorgen…..

Reklamer