Dette kjøkkenet har vært på bloggen før:)….men nå har det skjedd en del forandring og det får dere se på etter-bilder lenger ned i denne posten

Prosjektet starta vel egentlig med at de ønsket litt forandring uten å gjøre så veldig mye med opprinnelig innredning….maling var et tema samt et ønske om kjøkkenøy. Det var også noen tanker om utbygg ved spiseplass. Kjøkkeninnredning er under 10 år gammel og er fra Norema. Under her er et utkast som ble laga som oversikt dersom de skulle bygge ut ved spiseplassen.

Utbygget er skrinlagt så ting er uforandret på den veggen.

Hundeburet som sto på stua/kjøkkenet har fått annen plass. Nå er det smart plassert i gangen og innbygga. Det er brukt skap fra Ikea. Dette har jeg ikke vært med på å planlegge, men siden det var en smart løsning og bildet var vedlagt, så blogges det. Smarte løsninger liker vi:)

Link til bloggpost som innholder linker til hele dette kjøkkenprosjektet: Kjøkkenprosjekt

Det var en del funderinger underveis i prosjektet om eksisterende kjøkkeninnredning skulle males hvit eller ikke. I tillegg ønsket de seg en kjøkkenøyløsning isteden for det lille spisebordet på kjøkkenet. Det var ikke plass til noen stor øy og størrelsen sa seg igrunnen selv.

Veggen med vindu hadde liggende panel og de hadde i utgangspunktet ikke vært inne på tanken med tapet. Jeg blogga et bredt spekter med tapetforslag og visualiserte med og uten farger………og hensikten ble oppnådd: De valgte tapet på veggen isteden for panel:))) Her er tapeten de valgte.

Tapetlink til Boråstapet  Tapeten er fra Borås og heter Artwork 8451. Nøytral og fin tapet som gjør seg godt på den opprinnelige panelveggen. I tillegg så går den fint mot eksisterende kjøkkeninnredning.

Underveis i prosjektet så ble det til at nye tanker ble satt i sving hos huseierne og jeg fikk spørsmål om å putte inn et ekstra vindu i tegninga:)

Med et ekstra vindu ble det veldig bra

Kjøkkeninnredning ble ikke malt men det er jo mulig de gjør det senere en gang. For å knytte kjøkkenøy og eksisterende kjøkken sammen, så ble samme type benkeplate anskaffet og brukt som benketopp og sidevange på kjøkkenøya. Samme type skapfronter som brukt tidligere, var ikke mulig å skaffe…..men det ble heller brukt hvite glatte.

Kjøkkenøytegning fra Norema som viser hvordan kjøkkenøya er bygget med skapplass fra begge sider. Ikke noen stor øy men en veldig smart øy:) Barkrakker som dyttes innunder fra begge sider. Over øya har de anskaffet tøffe pendler fra Herstal (Dove) som passer veldig godt.

Herstal har flere varianter av disse pendlene og i flere farger:

Bilde fra skandinavische-lampen.de
Bilde fra husoginterior.no

Varmepumpe er ikke det vakreste på en vegg, men en plass må de henge;) …..ingen vil vel være foruten varmepumpa si (ikke jeg heller;)

Ny spisestue er kommet på plass og et avlangt lerretsbilde skal vel opp på veggen etterhvert. Prosjektet er ganske så nylig avslutta.

Synes det ble veldig bra og det ekstra vinduet forandret rommet voldsomt.

Kirsebærinnredninga unngikk malekosten denne runden men kjøkkenet er likevel blitt  «nytt» :)

Takk til huseiere for at de delte sluttresultat:)

Reklamer