Her er en liten «slump»-oppskrift på min Focaccia:

ca 1/2 liter vann
1 pk gjær røres ut i lunka vann
1/2 ts salt
1 1/2 dl olje 
2 ts rosmarin   (eller frisk rosmarin)

Rør alt sammen og fyll på med hvetemel til det begynner å bli litt treigt å røre og fortsatt «klissent». Tøm alt utover på ei bakeplate med bakepapir.

Smelt ca 1 dl meierismør og knus en liten hvitløk som blandes i  smøret. Lag en liten fordypning i deigmassen hvor det tømmes litt smelta smør med hvitløk. Bruk en spiseskje og «skli» deigen utover bakepapiret. Restene av smøret og hvitløken fordeles utover på toppen. Prikk med en gaffel sånn at smøret trekker ned i bunn på deigen. La dette stå å heve litt og strø på litt flaksalt før steking. (Jeg bruker å droppe forheving;)

Stekes midt i ovnen på ca 225 grader til den er blitt litt smågyllen på toppen (ca 15 minutter)

 

Bildet er tatt i sommerhuset ved sjøen like før vi skulle spise ei svær gryte med fiskesuppe. Focaccia på bordet:)

Advertisements