Nytt forslag til løsning på kjøkkenprosjektet «Dalen». Dessverre et veldig langt innlegg, men avsluttende;) ….og jeg lurer jo på om dere liker forslaget idag bedre enn det igår???   KJØKKENPROSJEKT «DALEN» del 1

Grønt er skjønt men her er fargen bare valgt for å vise hvor forandra rommet blir med farge på veggen.

Det nye forslaget har ingen kokeøy men likevel en bred avslutning på benken som gir plass til å sitte på barkrakker i front. Litt øy-følelse er det på enden av kjøkkenbenken siden den er laga bredere. Det er tenkt skuffer under platetopp men modulen i tegneprogrammet lar seg ikke endre på noen smidig måte så det fremkommer med stekovn.

Dette er en litt mer «ryddig» løsning som også gir fin arbeidsplass foran vinduet. Vist med grønnfargen «frisk». Begge innerste hjørner blir utnytta fullt ut med høyskap. Masse skuffer og det er  godt med overskap over vask og oppvaskmaskin.

Hvitmalt panel blir litt kjedelig men «rent». Fritthengende ventilator over platetopp.

På gulvet tror jeg fliser av marmoleum i en eller annen utgave vil bli bra samtidig som det er lavtbyggende. Betviler at eiere kommer til å rive opp eksisterende gulv og da blir det enklere å gå for noe veldig lavtbyggende.

MARMOLEUM fra Forbo. Masse å velge i og lett å legge.

Hvite mosaikkfliser på vegg ved vask. Skap under vask kan med fordel være en uttrekkskuff. Slagretning på skap kan ikke endres i tegneprogrammet så det ser litt merkelig ut enkelte steder;)

Benkeplass ved kjøleskapet som er helt til høyre for vasken. Kjekt for å mellomlande litt ting som skal inn og ut av kjøleskapet. Det er mulig å plassere oppvaskmaskin i høyden ved å bytte ut høyskapet ved det lille vinduet, med et skap som blir tilpassa. Jeg har den type løsning selv og kunne ikke klart meg uten siden jeg ikke er så «bøyelig». Det blir god lagringsplass i skapet over oppvaskmaskin med 60 cm dypde. Under oppvaskmaskin vil det bli plass til en skuff.

Samme løsninga men med en tapet. Akkurat denne tapeten er litt «tett» i mønsteret men den finnes i varianter som er litt mer «rolig».

Når det gjelder benkeplater har jeg en forkjærlighet for stein. Vedlikeholdsfritt og kjempeflott. Baking på benkeplate av stein er virkelig godt å jobbe på. En kan også kombinere bruk av stein ved f.eks kokesonen og heller velge laminat eller heltre benkeplater på resten. Ved vasken er det smart å velge noe annet enn heltre da det fort blir stygt hvis en ikke er påpasselig med å tørke bort vannsøl.

Siden jeg også er glad i brunt så måtte det bli med et forslag hvor det er brukt brun tapet:) I forbindelse med forrige kjøkkenprosjekt så laga jeg en side med en del tapetforslag. De tapetene er også aktuelle og kan passe i dette kjøkkenet. I tillegg er det masse linker sånn at en evnt. kan finne noe annet som passer.

TAPETER (klikk for å komme til innlegget)

Hvis dere fortsatt henger med her så er dette siste forslaget. Grånet veggpanel. Stilig og røft.

På enden av benken kan en også dra benkeplata litt lenger inn i spisestua hvis en ønsker mer plass. Avslutningen kan også gjøres på flere måter men har bare laga denne litt «grove» oversikten i denne omgang. Overheng fremkommer ikke på tegninga dessverre.

Når en slik «grov» løsning som dette er planlagt kan en bruke dette som utgangspunkt og fintegne i et kjøkkenprogram som mange kjøkkenleverandører har, eller få det fintegnet hos en kjøkkenleverandør. Alle kjøkkenleverandører har «sine» finurligheter og det er utrolig mye å velge i. Programmet jeg tegner i er flott til  å «grov»-planlegge og til å visualisere på en bedre måte enn å risse opp på papir.

Da håper jeg at de som eier dette kjøkkenet har fått såpass til innspill at de har fått noe å tenke på. U-løsninga de har idag er fortsatt en fin løsning men det er litt trangt ved inngangen til kjøkkeninnredninga. Kun 70 cm.

Ved å ta vekk overskapene på halvøya vil det også skapes mer luft…..og alle vet vi at maling og nye håndtak kan skape et helt «nytt» kjøkken:) Her er link med tips hos klikk.no: KLIKK 

Forslagene jeg har tegna er med vilje laget helt anderledes enn den u-løsninga de har idag.

Avslutter kjøkkenprosjektet foreløpig og så får vi se om det blir noen justeringer når eiere har fått tenkt litt……..men innspill er det bare å fortsette med:) Jeg har jo absolutt ikke noe fasitsvar på hva som er best løsning og hovedhensikten er at de som eier kjøkkenet skal se hva de kan like og ikke like for så å spe på med egne ideer.

Håper dere likte dette lille prosjektet:)

Reklamer