Her kommer kjøkkenprosjekt «Dalen». Kaller det «Dalen» pga av plassen huset ligger på:) Første forslag:

Kjøkkenet er ca 9 kvm  og har åpning ut mot spisestue og stue.

Frua i huset ønsker seg hvit innredning med en kokeøy og i tillegg så må det hensyntas litt at vannet må være i nærheten av skillevegg uten vinduer. Putter inn litt før-bilder av kjøkkenet sånn at en ser litt hvordan rommet er i virkeligheten.

Halvveggen skal ikke rives og mellom denne og kokeøya er det inntegna en åpning på ca 100 cm. Mindre enn det kan det ikke være selv om passasjen idag bare er ca 70 cm. 100 cm er også litt lite egentlig da anbefalt avstand er litt mer. Kokeøya er inntegna 120 cm x 120 cm  og vil da ha 4 romslige kolonialskuffer inn mot resten av kjøkkenkroken. I front av øya er det plassert  2 skap med dybde på ca 35 cm. Et overheng på benkeplate i front gir en fin plass å sitte.

Det er benytta forskjellige typer panel på veggen i spisestua og inne i kjøkkenkroken. I forbindelse med kjøkkenoppussing kan det da være en tanke å velge noe annet på veggen i kjøkkenkroken. F.eks tapet.  Det er lysmalt panel i spisestua. Greit å skape en kontrast med helt annet materiale.

Beliggenheten av huset tatt i betraktning så tror jeg noen rustikke detaljer kan bli litt flott i den løsninga som velges. Tenker da på f.eks hyller av beisa treverk evnt. værbitt treverk (grått gammelt). Det fremkommer med litt feil farge på bilder men den type hylle eller hyller er tenkt ved det lille vinduet. Bruk av den type treverk er ganske så «in». Alternativ med beis kan være f.eks fargen «Drivved» fra Jotun.  www.jotun.no Det er også et alternativ en kan benytte på eksisterende panelvegg dersom den beholdes.

Gulvet i stue og kjøkken er lagt sammenhengende og jeg tror det er lakka furugulv. Dette gulvet er lagt inntil kjøkkeninnredninga noe som gjør at det vil være nødvendig med en gulvløsning når det gamle kjøkkenet rives. Tror jeg vil anbefale å legge noe helt annet enn lakka furugulv i kjøkkenkroken og la halvveggen være et naturlig skille.  Alternativ til gulvmateriale kan være flis, bruddskifer, Alloc eller kanskje Marmoleum. Her må en også tenke på hvor mye gulvmaterialet bygger og hvor «grundig» oppussinga skal være. Mulig at eksisterende gulv kan flikkes og evnt. males/beises for at skjøting av gulv ikke skal synes. Et skille mellom kjøkken og spisestue bør da markeres med en liten overgangslist.

I forslagene har jeg putta på litt forskjellig på veggene av tapet eller panel samt sjonglert litt med gulvmaterial. Vaskekum er montert i hjørnet og kan ha uttrekk på skap under. Oppvaskmaskina er plassert under det lille vinduet men fremkommer som et skap på bredde 60 cm. Velger en tapet på veggene så kan en feste herda glass i «sprut-sonen» ved vask. Evnt. flis mellom benker og overskap med tapet på felt over.

Stekovn og mikro i høyskap på vegg inn mot bad og kjøleskap like innenfor halvvegg. Bygge innredning helt opp til tak og avslutte med taklist.

Hvis taket ble hvitmalt så hadde størrelsen på rommet økt visuelt men dette må sees i sammenheng med resten av rommet ut mot spisestue og stue. Males det i kjøkkenkroken bør det nesten males i resten av rommet. Dette er jo også en bit som kan gjøres på senere tidspunkt hvis en vil vente.

Linker til tapeter i neste del av kjøkkenprosjektet

Alt er tegnet i  VISENO

FORRIGE KJØKKENPROSJEKT

Kom gjerne med innspill:)…..fortsetter med del 2 imorgen

Reklamer